Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Vulin: Srbija više nije zemlja gubitničke politike

Priština hoće sve, a da ne da ništa, i zbog toga želi da privuče što više jakih zemalja na svoju stranu, ali Srbija više nije zemlja gubitničke politike, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Učestalo pozivanje Ramuša Haradinaja da se u pregovore Beograda i Prištine uključe i SAD pokazuje da se nalazi u ćorsokaku, rekao je Vulin za RTS.

„Politika Srbije više nije gubitnička poput politike koju su vodili Slaviša Ristić koji je postavio granice na Jarinju. Pregovarači EU retko uspeju da ispune svoju ulogu neutralnog posmatrača. Čak ni to nije dovoljno za Prištinu, jer imate Srbiju koju vodi Aleksandar Vučić koji je dovoljno hrabar da kaže Da i hrabar da kaže Ne. Aleksandar Vučić nije čovek koji će da popusti“, rekao je Vulin.

Priština hoće sve, a da ne da ništa zbog čega pokušava da na svoju stranu privuče što više jakih zemalja, smatra Vulin.

Ministru odbrane je na Vidovdan bez obrazloženja zabranjen ulazak na Kosovo, ali kako kaže to nije prvi put.

„Nikada ne daju obrazloženja, osim da se plaše šta ću reći. Zanimljivo je da se osim političara iz Prištine i posrednici EU takođe plaše mojih reč, što je uvođenje verbalnog delikta i zabrane slobode kretanja“, objašnjava Vulin.

Ovih dana je sprečen prijem Kosova u Svetsku carinsku organizaciju, a sličnih pokušaja je bilo na svim poljima.

„Svako se bori na svom delu fronta. Vojska je sprečila u više navrata postavljenje lažnih vojnih predstavnika Kosova. Sve što radimo radimo da se sačuva nacionalni interes na Kosovu“, rekao je ministar odbrane.

Izgradnja stanova za službe bezbednosti krajem leta

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da će izgradnja stanova za pripadnike službi bezbednosti, vojske i policije početi krajem leta, odnosno početkom septembra.Vulin je za RTS rekao da se privode kraju odgovarajuće procedure i da se radi na pripremi lokacija.

Ministar je naglasio da će to biti „veliki stimulans i za razvoj vojne industrije i za razvoj građevinarstva“ i dodao da će u izgradnji tih stanova učestvovati i vojna građevina.

Kada je reč o poboljšanju materijalnog položaja pripadnika Vojske Srbije, ministar kaže da očekuje da će najavljeno povećanje plata od novembra obuhvatiti i vojsku, ali je još rano govoriti o procentima.

„Rano je govoriti o tome, ali je jasno da se nastavlja kontinuitet prethodne vlade što znači da će i ovo povećanje biti iz realnih izvora“, naglasio je Vulin.

https://info24.rs/2018/07/01/vulin-srbija-vise-nije-zemlja-gubitnicke-politike/

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!