Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

„Dečija nedelja“ od 7. do 13. oktobra

„Dečija nedelja“ biće održana ove godine od 07 – 13. oktobra pod sloganom „Da pravo svako – dete uživa lako“. Konvencija Ujedinjenih Nacija o pravima deteta ove godine obeležava jubilej, 30 godina od potpisivanja ugovora u oblasti ljudskih prava koja se tiču svakog deteta.

U programu dečije nedelje učestvuju sve osnovne škole grada Valjeva i Muzička škola „Živorad Grbić“, Predškolska ustanova „Milica Nožica“, udruženja „Anđeli čuvari“, „Naši snovi“ i „Zagrljaj“, Društvo za celebralnu paralizu, Dom zdravlja, Matična biblioteka, Crveni krst, Savez za sport i fizičko vaspitanje i Centar za kulturu.

„Svake godine „Dečija nedelja“ se održava prve nedelje u oktobru, od ponedeljka do nedelje. Ove godine to je od 07. – 13. oktobra, jer ponedeljak je bio 30. septembar, što ne čini „punu“ oktobarsku nedelju. Sredstva izdvojena iz budžeta grada iznose 240 000 dinara, a sredstva iz budžeta Republike Srbije koja se dobijaju od prodaje markice tokom trajanja prošlogodišnje „Dečije nedelje“ iznose 88 267 dinara, što ukupno iznosi 328 267 dinara za ovogodišnji program“, rekao je predsednik odbora Dejan Bogojević.

„Ove godine program je prilično obiman i odbor za sprovođenje ove značajne manifestacije deneo je odlku da u gradski program „Dečije nedelje“ uđu i programi koji se tiču sve dece našeg grada. Tako da oni programi koje svaka škola, kao i predškolske ustanove organizuju ne ulazi u zvanični program. Ako sagledamo sve to, sigurno preko sto različitih programa će se desiti u Valjevu u okviru „Dečije nedelje“, dok je u zvaničnom progamu navedeno četrdesetak različitih aktivnosti prilagođenih deci“ navela je Angelina Lukić.

Domaćin ovogodišnje „Dečije nedelje“ je Prva osnovna škola, pa je i svečano otvaranje Dečije nedelje u ovoj školi, prvog dana 07. oktobra u 10 časova.

„Prva osnovna škola domaćin je ovogodišnje „Dečije nedelje“ koja ima moto Da pravo svako – dete uživa lako. Sve programe koje smo planirali u našoj školi prilagodili smo ovom motou. Pozivam sve učenika osnovnih škola, predškolce i srednjoškolce da dođu na svečanon otvaranje manifestacije. „Dečija nedelja“ se organizuje u oktobru, ali praktično sa ovim motom traje čitavu godinu i čitave godine treba voditi računa o pravima deteta zato smo u neke programe uključili i roditelje“ istakla je direktorka Prve osnovne škole Mileva Mojić.

Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!