Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Održana 92. sednica Gradskog veća

Članovi Gradskog veća su na današnjoj 92. sednici prihvatili  predloge  rešenja o davanju saglasnosti na izmenu i  dopunu  programa poslovanja i korišćenja subvencija iz budžeta grada Valjeva Javnog preduzeća za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema  Stubo- Rovni ”Kolubara” za 2019. godinu.

Data je saglasnost i na  izmene i dopune programa poslovanja Javnog  komunalnog preduzeća “Toplana- Valjevo“ za 2019. godinu, kao i na izmene i dopune programa korišćenja subvencija ovog preduzeća.

Izmenjen je i dopunjen i program poslovanja Javnog  komunalnog preduzeća “Vodovod- Valjevo“, kao i program  upravljanja  i  održavanja seoskih vodovoda za 2019. godinu.

Članovi Veća su jednoglasno izglasali Odluku o  podizanju  spomenika  vojniku  JNA  Stojadinu Mirkoviću iz Gornjih Leskovica.

Usvojen je i predlog izmene odluke Skupštine grada Valjeva  o Zajedničkom pravobranilaštvu grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig, Mionica i Osečina.

Izmenjena je metodologije za utvrđivanje troškova priključka grejnih instalacija objekta tarifnog kupca toplotne energije na sistem daljinskog grejanja. Stručni tim za smanjenje aerozagađenja u saradnji sa Agencijom za zaštitu životne sredine utvrdio je da su glavne smetnje za priključenje na sistem daljinskog grejanja visoka cena priključka, visoka cena podstanica, nedovoljno dug rok za otplatu. Predloženo je da se dosadašnji koeficijenti smanje, kao i da se produži vreme otplate za priključak.

Data je saglasnost Preduzeću  „Telekom Srbija“ za raskopavanje i zauzeće javnih površina radi izgradnje distributivnog dela optičke pristupne telekomunikacione mreže elektronskih komunikacija

Odbijene su žalbe Dragomira Milišića, Bogdana Ogrizovića, Milana Trbojevića i Gordane Arbutine iz Valjeva, izjavljene protiv rešenja Gradske uprave Valjeva, Komisije za izbor korisnika u okviru regionalnog programa stambenog zbrinjavanja izbeglica, potprojekat 5- socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!