Вести

„Delfini“ šampioni Evrope, četvrti put zaredom

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je u finalu Španiju posle peteraca sa 12:10 (0:1, 3:3, 3:2, 1:1 – 5:3), u regularnom toku 7:7, i postala prvak Evrope na šampionatu u Barseloni. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je večeras vaterpolistima četvrtu uzastopnu titulu na evropskom šampionatu.

Kao i u finalu Svetskog prvenstva 2009. godine u Rimu, Srbija je ponovo bolje izvodila peterce tako što je Miranda Fernandez pogodio stativu, a Miloš Ćuk dao odlučujući gol.

Prethodno su za „delfine“ pogodili Filip Filipović, Andrija Prlainović, Milan Aleksić i Dušan Mandić, za veliki uspeh i četvrto evropsko zlato u nizu, što je pošlo za rukom samo Mađarskoj pre 80 godina.

U regularnom delu, koji je završen 7:7, Prlainović je dao dva gola, a u strelce su se upisali Nikola Jakšić, Aleksić, Stefan Mitrović, Mandić i Ćuk.

Kod Španije su po dva puta pogodili Felipe Perone i Blai Malarah.

U borbi za bronzu Hrvatska je savladala Italiju 10:8

Vučić čestitao vaterpolistima četvrto evropsko zlato

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je večeras vaterpolistima četvrtu uzastopnu titulu na evropskim šampionatim.

„Hvala za veliku radost koju ste doneli Srbiji i našem narodu! Želim vam da Evropom i svetom vladate i u godinama pred nama“, poručio je predsednik Vučić na Tviteru.

Ostale vesti možete pročitati ovde

https://info24.rs/2018/07/28/delfini-sampioni-evrope-cetvrti-put-zaredom/

Uspon
Back to top button