Вести

Obrenovac: Još 45 domaćinstava dobilo vodu u Konaticama

Sa završetkom radova na izgradnji vodovodne mreže, od 9. avgusta će vodu dobiti još 45 domaćinstava u Konaticama. Tim povodom je predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković obišao tu mesnu zajednicu i domaćinstvo Dragana Jovanovića u zaseoku Dumača.

– Već 35 godina se snalazimo i vodu dovlačimo otprilike tri puta mesečno po četiri i po hiljade litara i sipamo u bunar. Voda je život i drago mi je što ćemo sada svi da je imamo. Kada je voda prošla kroz centar sela imali smo očekivanja da će mreža stići i do nas, ali dok nismo to videli nismo se nadali – kazao je Jovanović.

Predsednik Saveta mesne zajednice Konatice Marko Babić je podsetio da je obećanje od početka godine, da će voda stići do svake kuće, ispunjeno. Posle radova na Dumači, radovi će se izvoditi na glavnom putu čime će celo selo biti obuhvaćeno mrežom, rekao je Babić.

Branko Matić, direktor JKP Vodovod i kanalizacija je objasnio da je u Konaticama ostao posao na projektovanju još kilometar na glavnom putu ka Stepojevcu.

– Imamo još 19 domaćinstava koja nemaju vodu, idejno rešenje je završeno i nadam se da ćemo na jesen krenuti sa radovima. Time će ceo brdski deo opštine biti prokriven vodovodnom mrežom – istakao je Matić i najavio za ponedeljak događaj od kapitalnog značaja za Obrenovac, a pogotovo za vodovod.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković prilikom razgovora sa meštanima istakao je značaj radova na proširenju vodovodne mreže kako bi se stvorili svi uslovi da ljudi ostaju na selima. Po njegovom mišljenju sela se prazne zbog nedostatka infrastrukture jer nema vode, puteva, nema fiskulturnih sala ni grejanja u školama.

– Mi smo to radili godinama, jer sve to ne može da se reši preko noći. Selo čini kulturno umetničko društvo, crkva, fudbalski klub, mesna kancelarija, poljoprivreda infrastruktura, i ajde da mi uradimo sve što je do nas – kazao je Čučković.

Ostale vesti možete pročitati ovde

https://info24.rs/2018/07/28/obrenovac-jos-45-domacinstava-dobilo-vodu-u-konaticama/

Uspon
Back to top button