Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Di fest na Divčibara okupio brojne posetioce

Ove subote je na Divčibarama održan 4. Di fest, manifestacija posvećena deci i dečjem stvaralaštvu. U prelepom ambijentu Divčibara, u prijatnom hladu četinara, na proplanku pored puta koji vodi ka hotelu „Maljen“, okupilo se preko hiljadu posetilaca, da uživaju u programu Di festa, koji organizuje Udruženje građana TIMS, pod pokroviteljstvom grada Valjeva.

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je otvorio 4. Di fest, uz poruku da je ovo pravi način promocije planine Maljen i turističkog mesta Divčibare.  On je izrazio uverenje da će posle ovogodišnjeg uspešnog Di festa, idući, jubilarni 5. Di fest, okupiti još više posetilaca.

U okviru plesnog takmičenja, nadmetalo se 14 grupa iz vrtića Lazarevca, Lajkovca, Mionice, Koceljeve, Surčina, Zvezdare, Čukarice i Valjeva. Gosti programa su bili mađioničar Bojan,  jutjuber Žuki Žule, Dom kulture „Izvor“ iz Valjeva i male balerine Studija M. Odigrana je pozorišna predstava „Šapa patrol“ koja je izazvala oduševljenje mališana i njihove ovacije.

Za igre spretnosti u prirodi „Pokret i okret“ prijavilo se 10 ekipa. Od pratećih aktivnosti, posetioci Di festa su mogli da se oprobaju u streljaštvu, kao i u projektu OŠ „Nada Purić“ nazvan „Kad upoznaš, zavolećeš svoj zavičaj“.

Manifestaciju je pratio i veliki broj izlagača domaćih proizvoda. Veliku pažnju posetilaca je izazvao i Div Kat kutak, namenjen za lepe uspomene sa Divčibara. Tog dana je napravljen veliki broj fotografija koje se dele po društvenim mrežama.

U toku je foto i video konkurs „Naše Divčibare“ koji traje do 1. septembra, a više detalja o ovom konkursu može se pročitati na sajtu www.nasedivcibare.com

Termin sledećeg 5. Di festa je već poznat, a to je subota, 20. jun 2020. godine, tako da porodice već sad mogu u svoj kalendar zabeležiti ovaj datum, kada ih na Divčibarama očekuje sjajna zabava za decu i odrasle.

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!