ВестиИнформације

Ђаци добили признања, остали идуће године

Данас је поводом 20. марта – Дана града Ваљева, организован пријем за 18 најбољих ученика ваљевских основних и средњих школа. Ђаци генерације из 12 основних школа добили су уз диплому и новчани износ од по 30.000 динара, а средњошколци диплому и 40.000 динара.

Награде је на свечаности у Скупштини града уручио Станко Терзић, градоначелник Ваљева који је и поздравио награђене:

“ Није лако бити најбољи и имати све петице у сведочанству, у то треба уложити много труда и рада. Честитам вам на овом признању и желим вам пуно успеха у даљем школовању.“

Он је навео да у Ваљеву годинама функционише Фондација за талентоване ученике и да је прошле године из буџета града издвојено 15 милиона динара за њено финансирање и да је ове године тај износ повећан за скоро три милиона динара.“ Имамо 237 наших ученика и студената који добијају стипендију“, казао је Терзић.

 Награђеним основцима и средњошколцима на добијеним признањима честитао је и др Михаило Јокић, председник Скупштине града Ваљева истакавши да су добитници признања кренули тешким и трновитим путем пуним искушења,а затим додао:

„Што више и дубље улазите у науку ви долазите до сазнања да све више не знате. Тај пут је бесконачан и стално су пред вама дилеме да ли треба да ићи даље. Посебно када се осврнете око себе и видите како живе они који школу немају. Можда ћете и ви стално добијати неке савете да прекинете да учите и да почнете да живите овоземаљски живот јер бити у науци, не значи бити на земљи, него бити у облацима. Али морате знати да се тај пут исплати, да школа побеђује и да знање побеђује ”. 

Градоначелник Терзић је данас упутио и извињење свима које је Комисија града предложила за највеће признање Града а Скупштина града није усвојила и потврдила: др Бошку Ђукановићу, др Николи Симићу, Милораду Радојичићу, Владимиру Ђокићу, Марку Тнасковићу, Марији Обрадовић као и власнику фирме „Вега” Станку Јешићу, Подружници математичара и Књижевној заједници.

Обележавање Дана града, које протиче скромније него ранијих година, почело је јуче свечаним полагањем венаца на споменик Проти Матеји Ненадовићу у центру града.
 
Uspon
Back to top button