Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Đaci dobili priznanja, ostali iduće godine

Danas je povodom 20. marta – Dana grada Valjeva, organizovan prijem za 18 najboljih učenika valjevskih osnovnih i srednjih škola. Đaci generacije iz 12 osnovnih škola dobili su uz diplomu i novčani iznos od po 30.000 dinara, a srednjoškolci diplomu i 40.000 dinara.

Nagrade je na svečanosti u Skupštini grada uručio Stanko Terzić, gradonačelnik Valjeva koji je i pozdravio nagrađene:

” Nije lako biti najbolji i imati sve petice u svedočanstvu, u to treba uložiti mnogo truda i rada. Čestitam vam na ovom priznanju i želim vam puno uspeha u daljem školovanju.”

On je naveo da u Valjevu godinama funkcioniše Fondacija za talentovane učenike i da je prošle godine iz budžeta grada izdvojeno 15 miliona dinara za njeno finansiranje i da je ove godine taj iznos povećan za skoro tri miliona dinara.” Imamo 237 naših učenika i studenata koji dobijaju stipendiju”, kazao je Terzić.

 Nagrađenim osnovcima i srednjoškolcima na dobijenim priznanjima čestitao je i dr Mihailo Jokić, predsednik Skupštine grada Valjeva istakavši da su dobitnici priznanja krenuli teškim i trnovitim putem punim iskušenja,a zatim dodao:

“Što više i dublje ulazite u nauku vi dolazite do saznanja da sve više ne znate. Taj put je beskonačan i stalno su pred vama dileme da li treba da ići dalje. Posebno kada se osvrnete oko sebe i vidite kako žive oni koji školu nemaju. Možda ćete i vi stalno dobijati neke savete da prekinete da učite i da počnete da živite ovozemaljski život jer biti u nauci, ne znači biti na zemlji, nego biti u oblacima. Ali morate znati da se taj put isplati, da škola pobeđuje i da znanje pobeđuje ”. 

Gradonačelnik Terzić je danas uputio i izvinjenje svima koje je Komisija grada predložila za najveće priznanje Grada a Skupština grada nije usvojila i potvrdila: dr Bošku Đukanoviću, dr Nikoli Simiću, Miloradu Radojičiću, Vladimiru Đokiću, Marku Tnaskoviću, Mariji Obradović kao i vlasniku firme „Vega” Stanku Ješiću, Podružnici matematičara i Književnoj zajednici.

Obeležavanje Dana grada, koje protiče skromnije nego ranijih godina, počelo je juče svečanim polaganjem venaca na spomenik Proti Mateji Nenadoviću u centru grada.
 
Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!