ВестиПолитика

Обница више неће плавити Веселиновиће

Становници ваљевског насеља Веселиновићи за који дан ће добити чврст и сигуран мост. Мост   ће бити безбедан и ако би Обница нарасла као за време поплава 2014. године. Изградњу моста претежно је финансирала  Влада Србије, а делом локална самоуправа.

Мост је данас обишао Велимир Илић, министар за ванредне ситуације  у Влади Србије. Министар је рекао да су поплаве од пре две године Србији нанеле огромну штету од милијарду и седамсто милиона евра.  Није се могла сва штета санирати одмах, зато је Влада сачинила приоритете. Мост у Веселиновићима један је од тих приоритета.

„Одмах после поплава видео сам да људи на рукама и на леђима преносе ствари  до својих кућа. Предложио сам на Влади да овај мост буде приоритетан и  то је прихваћено“, рекао је новинарима министар Илић.

Што се клизишта тиче министар је рекао да су проблем непотпуни пројекти. „Не можете радити соло, изаћи у јавност и казати ја сам први урадио пројекте, а пре тога нису урађене бушотине и сва неопходна истраживања. Стручни људи у канцеларијама Владе Србије неће да прихвате такве пројекте. „Влада Србије је упутила јавни позив да се конкурише за израду пројектне документације, а из Ваљева се нико није јавио. Али, надам се да ће се и то ускоро уредити“.

Министар Илић је још казао да је у Ваљево дошао и као председник Нове Србије у оквиру изборне кампање.  „Коалиција окупљена око СНС је једна озбиљна и јака коалиција. Премијер Вучић је убедљиво најјача политичка личност данас у Србији. Друге политичке опције немају ни близу таквог кандидата који би могао  да предводи Србију и да јој обезбеди сигурност“.

velja ilickonfrencija most2

Одавно један државни званичник није у Ваљеву дочекан од стране новинарки с тако видном нетрпељивошћу  и с питањима која су ишла до малициозности.

Знате ли колико је мостова у Ваљеву порушено и изграђено, зашто премијер Вучић заобилази Ваљево, да ли сте дошли приватним, страначким или државним колима?

Министар је стрпљиво и мирољубиво одговарао да је његовом министарству пријављено седам оштећених мостова, да ће премијер Вучић доћи у Ваљево када га надлежни позову и да о томе треба питати самог премијера, да је данас обилазио радове у другим местима, као и да је у Ваљево дошао и као министар и као председник Нове Србије. И која кола онда  да изабере? И шта су у свему битна кола?  И да је малициозност непотребна, да је увек штетна.

 

Uspon

Jedan komentar

  1. Unapred se izvinjavam jer ovde komentarišem teks , koji je istim povodom, objavljen na portalu kolubarske.rs . Naime, tamo nije moguće poslati komentar ako se makar malo ne svidi administratoru, iako je napisan u korektnom tonu. E , ovde neću biti tako korektan prema tkzv. „novinarki“ D.R. , koja je na pomenutom portalu pokazala toliko pristrasnosti , nekorektnosti, pa može se reći i nevaspitanja, da sam bio u neverici ! Iako za samog Velju nemam neko naročito mišljenje, pitanja su bila sramotna ! Pa , da li si ti normalna , D.R. ? Pa jel ti toliko žao što više nema, i nikada neće biti u političkom životu bitangi i lopova koje ti očigledno ne možeš da prežališ , Miće „30 posto“ Brade, Dragana „Pašnjak“ Šutanovca, nesposobnog Kovača, itd. itd. itd. … Nikada nisi smela , ili htela ništa da ih pitaš za vreme „njihovog vremena“ , iako su njihovi lopovluci, nesposobnost, kriminogenost, nemoral, nenormalna „alavost“ doveli Valjevo, kao i samu Srbiju do ivice ponora … SRAM TE BRE BILO !

Back to top button