Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

ĐOKOVIĆ NAMAMLJEN KAKO BI BIO PONIŽEN! Ambasadoru Australije u Srbiji uručen usmeni protest, tretiraju najboljeg tenisera KAO TERORISTU!

Ambasadoru Australije u Srbiji Danijelu Emeriju danas je u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije iskazan usmeni protest. Usmeni protest iskazan je zbog nedoličnog tretmana kojem je u Melburnu izložen najbolji teniser sveta i državljanin Srbije Novak Đoković.

Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Nemanja Starović izrazio je očekivanje da će ambasador Emeri uložiti lične napore kako bi Đokoviću bilo omogućeno da u smeštaju koji je adekvatan za sportistu njegovog ranga sačeka donošenja sudske odluke o tome da li može da boravi na tlu Australije.

rbija, prema njegovim rečima, ne želi ni na koji način da utiče na predstojeću odluku australijske sudske vlasti, ali da očekuje da izvršne vlasti te zemlje, u duhu dobrih bilateralnih odnosa Australije i Srbije, a u skladu sa svojim nadležnostima, dozvole Đokoviću da Božić provede u boljem smeštaju.

Starović je naglasio da u srpskoj javnosti postoji snažan utisak da je Đoković protiv svoje volje žrtva političke igre i da je namamljen da doputuje u Australiju kako bi potom bio ponižen.

Državni sekretar Starović je istakao da Novak Đoković nije kriminalac, terorista ili ilegalni migrant, ali da je tako tretiran od strane australijskih vlasti, što izaziva razumljivo ogorčenje njegovih navijača i građana Srbije.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije obratilo se juče i pisanom notom Ministarstvu inostranih poslova i trgovine Australije povodom onemogućavanja Novaku Đokoviću da uđe u zemlju.

izvor: informer

Ostavite odgovor

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!