Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijePolitikaRegion

Do kraja juna otvaranje novih pregovaračkih poglavlja

[hr style=”double”]izvor:srbija.gov.rs foto:blic.rs[hr style=”double”]

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za evropske integracije Jadranka Joksimović izrazila je danas nadu da će Srbija do kraja juna, uz sve prepreke sa kojima se suočava, moći da otvori još dva ili tri poglavlja u pregovorima sa EU.

Joksimović je, na plenarnom zasedanju Nacionalnog konventa o EU, istakla da je reč o Poglavlju 7, koje se odnosi na zaštitu prava intelektualne svojine, i Poglavlju 29, koje se tiče carinske unije.

Takođe, kako je podsetila, naša zemlja je usvojila i pregovaračku poziciju za Poglavlje 30, koje se bavi ekonomskim odnosima sa inostranstvom.

Imamo izglede da zadržimo dobru dinamiku do kraja predsedavanja Malte Evropskoj uniji, a da i u drugom delu godine radimo i nastavimo put stabilnosti kroz uspešne evrointegracije, naglasila je ona.

Joksimović je uputila poziv predstavnicima civilnog društva da građanima objasne da evropske integracije nisu proces na koji nas primorava Brisel, već mehanizam uz pomoć kojeg naša zemlja radi stvari brže i bolje u našu korist.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!