ВестиИнформацијеРегион

У МИОНИЦИ ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ РЕЦ “ЕКО-ТАМНАВА“

[hr style=“double“]izvor:mionica.rs foto:mionica.rs[hr style=“double“]

OPština Mionica je juče bila domaćin sednice Skupštine Privrednog društva Regionalni centar za upravljanje otpadom “Eko-Tamnava“ d.o.o. Na ovoj sednici je za direktora REC “Eko-Tamnava“ jednoglasno izabran Zoran Petrović, diplomirani inženjer mašinstva iz Uba, koji je do sada obavljao funkciju vršioca dužnosti direktora. Takođe, usvojen je Izveštaj o realizaciji Plana poslovanja i Finansijski izveštaj za prethodnu godinu, prihvaćena je informacija o aktivnostima na projektu i doneta su Rešenja o pokretanju postupka revizije Regionalnog plana upravljanja otpadom i postupka revizije procene uticaja Regionalnog plana upravljanja otpadom na životnu sredinu. Sednica je održana u skupštinskoj sali zgrade mioničke lokalne samouprave, a na samom početku prisutne delegate je pozdravio predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Kvalitetno upravljanje otpadom je za našu lokalnu samoupravu jedan od primarnih zadataka, posebno imajući u vidu da u letnjoj sezoni imamo veliki priliv turista, kao i da u tom periodu servisiramo skoro dvostruko veći broj građana. Zato je opština Mionica kao učesnik u projektu izgradnje Regionalne deponije u Kaleniću veoma zainteresovana da se što pre stigne do završne faze kako bi konačno trajno i efikasno rešili pitanje odlaganja otpada-rekao je u svom obraćanju prvi čovek mioničke opštine Boban Janković.

Regionalna deponija Kalenić je locirana na 75 hektara devastiranih kopova RB “Kolubara“, a zajednički je grade Valjevo, Ub, Mionica, Lajkovac, Ljig, Osečina, Vladimirci, Koceljeva, Barajevo, Lazarevac i Obrenovac sa oko 363.000 stanovnika. Radi se o trenutno najvećem regionalnom projektu u Srbiji iz oblasti zaštite životne sredine, a projekat izgradnje Regionalnog sistema za upravljanje otpadom “Kalenić“ nalazi se na listi prioritetnih infrastrukturnih projekata, u okviru dokumenta Nacionalni prioriteti za međunarodnu pomoć za period 2014 – 2017. sa projekcijama do 2020. godine, koji je usvojila Vlada Republike Srbije

Uspon
Back to top button