Вести

Дом здравља Ваљево у амбуланти Пети пук организовао акцију промоције вакцинације против ковид-19.

После акције почетком недеље у Удружењу пензионера, Дом здравља Ваљево (Служба поливалентне патронаже)  у амбуланти Пети пук организовао акцију промоције вакцинације против ковид-19.

Грађани су имали прилику да се информишу о имунизацији против ове болести, да са здравственим радницима разговарају о својим ставовима и дилемама о вакцинацији. Такође, могли су да преконтролишу крвни притисак и ниво шећера у крви. У разговору су учествовали и чланови Тима за имплементацију пројекта Светске здравствене организације.

Весна Павловић, главна сестра Патронаже истакла је: „Можда је сада мање у фокусу, али сведоци смо колико је ковид-19 утицао на здравствено стање појединаца, наше нације и глобално. Зато подсећамо суграђане да је, уз остале превентивне мере,  вакцинација изузетно значајна. Позивамо оне који то до сада нису учинили да размишљају о отпочињању вакцинације,  а оне који јесу да приме додатне бустер дозе, поготово старији суграђани и хронични болесници. Сада је на располагању најновија, бивалентна вакцина, која се прима као бустер после три примљене дозе, а може се примити три месеца након претходне. Наш Дом здравља располаже бивалентом вакцином и грађани се сваког радног дана од 7 до 13 сати могу посаветовати са лекаром, разрешити своје дилеме и одлучити се за вакцинацију.“

Акција промоције вакцинације против ковид-19 у Ваљеву се организује у оквиру пројекта “Подршка ангажовању заједнице у кампањи вакцинације против вируса ковид-19”, у сарадњи са невладином организацијом „Асоцијација Дуга“, а уз подршку Светске здравствене организације и USAID, који, у сарадњи са Владом Републике Србије пружају подршку промоцији вакцинације против ковида-19 у Србији.

У оквиру пројекта током фебруара биће одржано још промотивних активности. Дом здравља Ваљево ће организовати предавање за суграђане старије од 60 година и хроничне болеснике, као и остале заинтересоване грађане, о значају имунизације против ковид-19, уз могућност вакцинације после предавања.

Uspon
Back to top button