Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiPolitika

Dr Mihajlo Jokić: “Socijalisti su prihvatljivi, ako se ‘poprave'”

Izjava dr Mihajla Jokića, kandidata SNS za narodnog poslanika u Skupštini Republike Srbije data u predizbornoj kampanji o tome da ne dolazi u obzir koalicija sa socijalistima, naišla je na različita reagovanja, bez obzira na to što je dr Jokić rekao da je to njegov lični stav. Taj svoj stav je obrazložio rečima da se socijalisti u koaliciji do sada nisu pridržavali dogovora i da je to za njega loše iskustvo.

Kasno sinoć, po objavljivanju nezvaničnih rezultata izbora u Valjevu, dr Jokić je donekle taj svoj lični stav ublažio rekavši da se može razgovarati o koaliciji sa socijalistima uz uslov da se “poprave”, a to podrazumeva da se čvrsto pridržavaju dogovorenog. Taj stav će biti još jasniji kada se o njemu izjasni Gradski odbor SNS, ali i centrala stranke.

Dr Jokić je rekao da će se kao narodni poslanik zalagati za brži izlazak Valjeva iz zaostajanja u razvoju, pre svega za izgradnju magistralnog puta M-4, ali i otvaranje velike fabrike za preradu voća koja sada posle neuspešne privatizacije Srbijanke, valjevu nedostaje, kao garant za brži razvoj poljoprivrede. To bi uz dalji razvoj krušika i oživljavanje ostalih privrednih kapaciteta koji su u “razbojničkoj” privatizaciji zatvoreni, doprinelo bržem ukupnom razvoju Valjeva. Naravno, Valjevo ne može samo da reši ove probleme, naročito one vezane za izgradnju magistralnog puta i nove fabrike za preradu voća. U tome će biti potrebna što brža i veća pomoć Republike Srbije. Izgradnja magistralnog puta bi doprinela i otvaranju još dve industrijske zone, a to znači i dolazak investitora iz inostranstva.

On je ukazao i na mogućnost da se iz budžeta Republike Srbije dobije više sredstava za razvoj malih i srednjih preduzeća u Valjevu, na čemu je, takođe, malo urađeno.

Komentarišući dalji rad parlamenta, a posebno Gradskog veća, dr Jokić je rekao da će se  zalagati da u njegov rad budu uključeni najkvalitetniji kadrovi iz svih oblasti, privrede, finansija, poljoprivrede, prosvete, kulture, socijalne zaštite, a ne da, kao do sada, u njemu sede čak plaćeni članovi Gradskog veća, pominjući pri tome ime Marka Živanovića.

 

 

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!