ВестиПолитика

Др Михајло Јокић: „Социјалисти су прихватљиви, ако се ‘поправе'“

Изјава др Михајла Јокића, кандидата СНС за народног посланика у Скупштини Републике Србије дата у предизборној кампањи о томе да не долази у обзир коалиција са социјалистима, наишла је на различита реаговања, без обзира на то што је др Јокић рекао да је то његов лични став. Тај свој став је образложио речима да се социјалисти у коалицији до сада нису придржавали договора и да је то за њега лоше искуство.

Касно синоћ, по објављивању незваничних резултата избора у Ваљеву, др Јокић је донекле тај свој лични став ублажио рекавши да се може разговарати о коалицији са социјалистима уз услов да се „поправе“, а то подразумева да се чврсто придржавају договореног. Тај став ће бити још јаснији када се о њему изјасни Градски одбор СНС, али и централа странке.

Др Јокић је рекао да ће се као народни посланик залагати за бржи излазак Ваљева из заостајања у развоју, пре свега за изградњу магистралног пута М-4, али и отварање велике фабрике за прераду воћа која сада после неуспешне приватизације Србијанке, ваљеву недостаје, као гарант за бржи развој пољопривреде. То би уз даљи развој крушика и оживљавање осталих привредних капацитета који су у „разбојничкој“ приватизацији затворени, допринело бржем укупном развоју Ваљева. Наравно, Ваљево не може само да реши ове проблеме, нарочито оне везане за изградњу магистралног пута и нове фабрике за прераду воћа. У томе ће бити потребна што бржа и већа помоћ Републике Србије. Изградња магистралног пута би допринела и отварању још две индустријске зоне, а то значи и долазак инвеститора из иностранства.

Он је указао и на могућност да се из буџета Републике Србије добије више средстава за развој малих и средњих предузећа у Ваљеву, на чему је, такође, мало урађено.

Коментаришући даљи рад парламента, а посебно Градског већа, др Јокић је рекао да ће се  залагати да у његов рад буду укључени најквалитетнији кадрови из свих области, привреде, финансија, пољопривреде, просвете, културе, социјалне заштите, а не да, као до сада, у њему седе чак плаћени чланови Градског већа, помињући при томе име Марка Живановића.

 

 

Uspon
Back to top button