Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijePolitika

Dr Slobodan Gvozdenović Predsednik SNS GO Valjeva održao je danas konferenciju za novinare u prostorijama Stranke!

Vidim da je Demokratska stranka počela pripreme za izbore i drago mi je zbog toga – rekao je Gvozdenović.

 Velike i kvalitetne partije odlučili su da prvo napadnu i kritikuju gradonačelnika i da kažu da on nije uradio nista.  Verovatno smatraju da će ono što su oni uradili i ono što će uraditi kad dodju na vlast, kad se to sabere, biti mnogo bolje nego do sada.

Ne bi bilo loše da nabroje sta su to sve uradili u periodu kada su bili na vlasti sem one trećine Karađorđeve ulice i indistrijsku zonu Stefil, za koju su digli kredit i kupili je, a na značaju je dobila tek kada je preuzeo čuveni doktor nauka – izjavio je prvi čovek Valjeva.

Što se tiče Demokratske stranke bilo je tu interesantnih kadrovskih rešenja i zapošljavanja u Ministarstvu i plata u Agencijama od po 3-4 hiljade evra, to su zaboravili  ali bili su dosledni da ne mogu završiti, niti su završili, na primer Šestu  školu.

Baš ova vlast koju ovaj gradonačelnik predvodi, zavšila je Šestu školu – projekat iz prošlog milenijuma, završili smo ulicu Mirka Obradovića, i to je bio san svih da se preseče jedna ulica pored reke Kolubare. Brana Stuborobi je takođe gotova.

Rekonstruiše se Dom zdravlja, to je projekat u koji je Vlada uložila veliki novac kroz Kancelariju za javna ulaganja.

Da ne pričam, o ulicama i seoskim putevima koliko ih je za godinu i godinu i po dana urađeno i u mestima u kojima gradonačelnika nisu videli zadnjih 30-40 godina.

Verovatno je moj najveći greh što to moje ništa ima mnogo više u nego njihovo mnogo. Očigledno da je moja nesposobnost bila i to što sam eliminisao mazut kao gorivo za toplanu, što smo uveli u 95% tečni komprimovani gas kao energent koji se koristi u toplani, koji manje zagađuje okolinu. Prema zvaničnom izveštaju realizacijom ove investicije emisija štetnih gasova prilikom proizvodjnje toplotne energije spuštena je na nivo značajno ispod graničnih vrednost emisije propisanih Vladinom uredbom i to se može lako proveriti.

U ovom mandatu priključili smo novih 87 000 m2, Bolnicu, Dom zdravlja, Policijsku upravu, Ekonomsku, Tehničku školu, povećali smo grejnu površinu za 28%, pa mi ostaje da pitam stručnjake iz Demokratske stranke, kako su oni provetravali grad, a kako su vodili toplanu.

To oni najbolje znaju. Pogledajte da se mnogo brže stiže, u ovom periodu od kada sam gradonačelnik, od Beograda do Valjeva, samo u njihovom mandatu su pantljikama razmeravali njive  od Lajkovca do Uba i to je deonica koja je sigurno kraća od ove deonice koja treba da se gradi od Valjeva do Nepričave koja će biti gotova za 2 godine.

Valjevo je mnogo bolje povezano sa auto-putem Miloš Veliki, nego u njihov vreme, jer tada nije ni postojao. Valjda će sa ovim velikim rezultatima koje su imali do sada Demokratska stranka izaći na lokalne izbore i pokazati koliko su oni bili uspešni a koliko smo mi neuspešni.

Evo zvao sam Zelenovića a iz Šapca samo muk i glasno ćutanje.

Taj odjek mnogo govori o stavu da su spremni da razgovaraju i da sa činjenicama ukrstimo koplja i da vidimo ko je u pravu.

Zelenović može samo pred svojim malobrojnim pristalicama da priča bajke.

Ja ga ponovo zovem, neka bira televiziju da dodje na tv duel a ne da kao robot ponavlja ono što  mu njegov mentor Dušan Petrović napiše.

Ja u Šabac ne idem da držim stranačke skupove iako on to u Valjevu radi- zaključio je Gvozdenović.

izvor:kolubarski.info

Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!