Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Pranje ulica u užem centru Grada

JKP „Vidrak“ maksimalno koristi lepo vreme kako bi oprali uži centar grada, sve glavne i poprečne ulice, zbog padavina koje su bile tokom zime, čađi, rizle i blata koje se nakupilo na ulicama. Prema rečima direktorke JKP „Vidrak“ Jelene Kalat, iako sezona redovnog pranja ulica počinje u martu, od februara prošle godine do danas ona nije ni prekidana i ulice se vanredno peru, kad god to dozvole vremenske prilike.

Kamioni „Vidraka“ ovih dana peru glavne i poprečne ulice od Vojvode Mišića do Uzun Mirkove. Danas su prali Karađorđevu ulicu od Hajduk Veljkove do Uzun Mirkove.

Zbog mogućih padavina, kamioni „Vidraka“ još uvek neće ulaziti u visinske zone. Ovog vikenda će biti oprana Knez Mihajlova ulica.

Uz novu opremu koja je nabavljena- čistilicu i cisterne koje su već stavljene u funkciju, planirano je da  u 2020. godini grad bude još čistiji i lepši.

Vredni radnici „Vidraka“ ulice peru radnim danima do 14 časova, kada su manje saobraćajne gužve. Subotom i nedeljom se ulice peru ceo dan. Iz JKP „Vidrak“ mole građane za razumevanje zbog zastoja i saobraćajnih gužvi koje nastaju dok se peru ulice. U ovom periodu se ulice ne peru noću zbog niskih temperatura i mogućnosti da se podloga ledi noću, čime bi se ugrozila bezbednost građana

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!