Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Drugačija policija nego do sada

Iskreno govoreći ima priličan broj ljudi koji ne žele, ako baš ne moraju, da imaju posla sa policijom. Jer: da su policajci svih sistema obučavani da u svakome vide potencijalno krivu osobu.

Naša policija, kada bude realizovan u punoj meri program „Policija u službi građana“, trebalo bi da stekne znatno veće poverenje građana. Pre svega da građani imaju slobodu da se uvek, kada god misle da je potrebno, bez snebivanja i straha obrate policiji.

Koliko je policija sada u službi građana, da li građani veruju policiji i da li poznaju svog lokalnog policajca, to se juče u Valjevu uveravao direktor srpske policije Vladimir Rebić.

Direktor policije je zajedno sa valjevskim policajcima razgovarao u centru grada sa vlasnicima pojedinih lokala. Butici, zlatare, menjačnice su potencijalne mete lopova, pa je policajcima bilo važno da čuju da li građani veruju da ih policija adekvatno čuva i da ih može zaštititi. Odgovorima koje su dobili, bili su zadovoljni i direktor policije i valjevski policajci. Uostalom u svim pravnim državama policija i jeste dužna da čuva vlasništvo i usluge.  Ceo poredak bi bio poljuljan, ako pljačkaši imovine ne bi bili kažnjavani, a pružene usluge ne bi mogle biti naplaćene.

„Mešovite patrole sastavljene od pripadnika policije opšte nadležnosti, saobraćajne i kriminalističke policije suština su novog rada policije u lokalnoj zajednici. Od toga očekujemo da bude povećan  stepen sigurnosti građana i da se istovremeno smanji njihov strah od mogućih pljački i drugih vrsta nasilja. Danas želimo da pošaljemo jasnu poruku građanima da je policija tu zbog njihove bezbednosti, ali i da steknemo njihovo poverenje. Hoćemo da građani imaju slobodu da se bez zazora uvek obrate svom policajcu.

Stvaramo uslove da samo visoko profesionalni i nekorumpirani policajci, koji u svom radu ostvaruju dobre rezultate, mogu računati na dalje napredovanje ili zadržavanje postojećih pozicija“, rekao je direktor policije.

 

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!