Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiSport

Državni rekord Ivane Ilić na 200m u Bakuu

Od 20.07. do 28.07.2019. godine u Bakuu (Azerbejdžan) održan je Evropski juniorski olimpijski festival (EYOF) na kome su u sastavu srpskog olimpijskog tima bili mlada čačanska sprinterka Ivana Ilić i njen trener Dragan Dukanac. Ivana je imala nastup u disciplinama na 100 metara, 200 metara i štafeti 100, 200, 300, 400 metara.
Disciplina 100 metara je bila na programu 22.07. postignuti rezultat je bio na nivou ovogodišnjih rezultata, ali nije bio dovoljan za plasman u finale. Umor koji se javio kao posledica putovanja na Balkansko prvenstvo u Istanbul, putovanje na EYOF, otvaranje igara koje je trajalo osam sati učinio je svoje. Ivana je imala nastup u trećoj ( najačoj ) od četiri kvalifikacione grupe. Ostvareni rezultat 12,16 u ponovljenoj trci zbog greške sudija i peto mesto u kvalifikacionoj grupi je ipak nešto što je u tom trenutku bilo realno i očekivano.

Posle jednodnevne pauze usledile su kvalifikacije u disciplini na 200 metara, pored toga što su održane dosta rano ujutru Ivana je bila u punom sjaju. Izuzetno jaka konkurencija u ovoj disciplini gde je nastupilo 20. takmičarki od kojih je njih 16 imalo rezultat ispod 25,0 a četiri devojke rezultat od 23,39 do 24,05 privukla je veliku pažnju prisutnih na stadionu. Fantastičan rezultat 24,58 je izjednačeni rezultat državni rekord, koji je 2014. godine postavila Tamara Damjanović. Ovim rezultatom Ivana je zauzela drugo mesto u kvalifikacionoj grupi i time izborila direktan plasman u finale. U finalnoj trci ponovo je ostvaren dobar rezultat 24,79, i plasman na 6. mesto, time popraviljen plasman iz kvalifikacija gde je imala sedmi rezultat.

Ovo je naš drugi nastup na EYOF – u i moram reći da su ove godine postignuti rezultati daleko bolji u svim disciplinama u odnosu na one od pre dve godine u Đeru, kao i na one ranije održane,  mada je na to uticala i odluka Evropske atletske federacije da se starosna granica učesnika pomeri za jednu godinu. Izuzetno sam zadovoljan nastupom Ivane Ilić koja je uz izjednačenje rekorda Srbije  u disciplini na 200 metara za mlađe juniorke postigla visok plasman što je retkost u srpskom sprintu. Prava je šteta što se dogodio prestup u trci štafeta zbog greške takmičarke u izmeni na 300 metara, jer je u tom trenutku naša štafeta bila ubedljivo prva u grupi.
Radovi na atletskoj stazi su prijatno iznenađenje koje nas je sačekalo po povratku iz Bakua, a koje nam daje dodatni motiv za dalji rad. Šta da kažemo drugo osim da smo veoma srećni i zahvalni Gradskoj upravi i rukovodstvu Sportskog centra Mladost, uz obećanje da ćemo im se odužiti dobrim rezultatima. – trener Dukanac.

https://infosvetionik.rs/drzavni-rekord-ivane-ilic-na-200m-u-bakuu/

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!