Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

DEFINITIVNO – GRAD USKORO KUPUJE UPRAVNU ZGRADU HALK BANKE

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović danas jepotvrdio objave pojedinih medija da Grad planira da kupi upravnu zgradu Halk banke u koju bi se „preselio“ Centar za socijalni rad, ali bi koristila i za potrebe ostalih uprava, kako je rekao. Prema njegovim rečima pregovori su u pri samom kraju.

-Republička poreska uprava je procenila taj objekat mnogo više nego što smo mi u mogućnosti da platimo i porez na prenos apsolutnih prava od 2,5 odsto je zaista enormno veliki, ali očekujemo da togom avgusta i te pregovore okončamo – rekao je Tdorović.

Upravna zgrada Halk banke, je površine oko 3.300 kvadratnih metara, a Centru za socijalni rad trebalo bi oko 1.000 metara kvadratnih za kvalitetno funkcionisanje, smatra gradonačelnik.

-Smatarmo da zgrada Halka banke u centru grada je neophodna gradu Čačku, pre svih Centru za socijalni rad, ali i ostalim upravama, da građani mogu da koriste što komforniji prostor, a naravno i zaposleni – reko je gradonačelnik. On je naglasio da Grad radi na tome da dugoročno izda deo prostora koji nije neophodan, a to je, pre svega, šalterska sala.

-Dugoročni zakup bi trebalo da bude na deset godina i trebalo bi u prvoj rati da prihodujemo. Taj zakup i prva rata, koja bi iznosila oko 530.000 evra bila bi prva rata za uplatu, ostale dve na 12 i 24 meseca. Odmah postajemo vlasnici celog objekta po isteku deset godina zakupa šalter sale i sefova. Naravno da će Halk banka imati prioritet u nastavku saradnje, ukliko ima želju i potrebu, ako ne onda neki drugi korisnici – rekao je Todorović. On je podsetio da u vaj bjekat postoje još dva ulaza, koje će koristiti Grad i rekao da arhitekte i inženjeri Grada i Halk banke već mesecima rešavaju kako bi taj prostor mogao najfunkcionalnije da se iskristi.

I. M.

izvor: moravainfo

https://infosvetionik.rs/definitivno-grad-uskoro-kupuje-upravnu-zgradu-halk-banke/

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!