ВестиПолитика

DSS briše Petkovića i Bojovića iz članstva

Svako ko ne bude poštovao odluku Predsedništva Demokratske stranke Srbije (DSS) o raskidanju koalicija sa Srpskom naprednom strankom (SNS) na lokalu biće izbrisan iz evidencije članstva, rekao je danas agenciji Beta potpredsednik DSS-a i poslanik u Skupštini Srbije Dejan Šulkići ova informacija je objavljwna na zvaničnoj internet stranici DSS-a.

On je povodom odluke gradskog odbora DSS-a u Čačku da ne raskine koaliciju sa SNS u tom gradu naveo, da odluka predsedništva o raskidanju koalicije važi za sve lokalne odbore te da će biti sankcionisani oni koji tu odluku ne poštuju.

„Oni koji ne budu poštovali odluku predsedništva biće sankcionisani, odnosno biće izbrisani iz evidencije članstva“, rekao je Šulkić.

Gradski odbor DSS-a u Čačku ranije danas je odbacio odluku Predsedništva te stranke da se istupi iz lokalnih koalicija sa SNS i jednoglasno odlučio da ostaje u lokalnoj vlasti.

Pre dva dana mediji su javili da su čelnici Zlatiborskog okruga DSS-a posle odluke Predsedništva DSS-a da raskine sve koalicije na lokalnom nivou sa SNS zbog neslaganja sa politikom koju vlast vodi prema KiM, odlučili da istupe iz te stanke i da politički angažman nastave u SNS.

Odluka Predsedništva DSS-a o raskidanju koalicije objavljena je 6. avgusta, a prema navodima iz stranke u pitanju su koalicije u 14 opština.

https://infosvetionik.rs/2018/08/09/dss-brise-petkovica-i-bojovica-iz-clanstva/

Uspon
Back to top button