ВестиИнформацијеКултура

Festival muzike na reci Ribnici kod Mionice(napomena: nema wifi)

[hr style=“double“][hr style=“double“]izvor:telegraf foto:stefan zozon i promo[hr style=“double“]
Netaknuta šuma, bistre reke, džinovske pećine, čarobni proplanci, drveće od 200 godina, bez mreže i bez WI-FI… Zvuči nerealno?

Krenite sa nama u vremeplov i provedite pet dana daleko od gradske gužve i vreve, bez telefona interneta i struje. Ništa od ovoga vam nije potrebno za vrhunski provod koji nudi ovogodišnji Forest Fest.

Zamenite sijalicu zvezdanim nebom, udoban krevet šatorom, zagadjen vazduh mirisima šume, zvukove automobila žuborom reke i krenite sa nama u avanturu koja će se održati od 8-12 juna na obali reke Ribnice nedaleko od sela Paštrić kod Mionice.

Izvođači, izdavačke kuće i umetničke organizacije iz 25 zemalja će predstaviti najrazličitije žanrove kao što su: Etno trance, Psychedelic trance, Morning trance, Ambient, Chill out, Dub, Alternative… Na FOREST FEST-u nastupiće svetske zvezde: E-Mantra (Altar records), ASKARI (Dacru rec.), ELEUSYN (JOOF rec.), TROPICAL BLEYAGE (Dacru rec.), NIGHT HEX (Suntrip rec.)… i mnogi drugi poznati izvođači.

Spomenik prirode “Ribnica” (28 hektara) gde se održava festival, poznat je kao jedinstveni lokalitet u Srbiji u kome se nalazi stanište evropske divlje mačke Felis Silvestris (bezbedne po ljude), lisice, tvorova, vidra, orlova, sokolova, jastreba kao i vodenih i slepih miševa. Takođe obiluje šumskim voćem kao što su kupina, jagoda, malina i trešnja. Postoji 13 velikih lepo razvijenih stabala krupnolisne lipe čija se starost procenjuje na preko 160 godina

Ljubitelji prirode će nesumnjivo uživati i u obilasku Ribničke i Šalitrene pećine, Muzeja kamena, Kumove česme, Crkve Sv. Petra i Pavla i brojnih drugih lokaliteta, a za turiste i posetioce koji žele da iskoriste sve prednosti ove fantastične destinacije i upoznaju sa načinom života na selu, moguće je noćenje u seoskim domaćinstvima o čemu se možete informisati na www.mionica.rs.

I ove godine festival u šumi poziva porodice da zauzmu svoje mesto pored reke i nudi bogat program za najmlađe posetioce: Kamp za decu, takmičenja, kreativne radionice, druženje sa vršnjacima i domaćim životinjama, boravak na svežem vazduhu, sakupljanje lekovitog bilja, domaću kuhinju, nadzor vaspitača sa višegodišnjim iskustvom

Karte do kraja maja možete nabaviti po promotivnoj ceni od 2200 dinara u WIN WIN maloprodajnim objektima širom Srbije ili putem sajta www.ddtickets.rs. U cenu ulaznice uključeno je kamp mesto na samoj obali reke, besplatan parking, pristup Spomeniku prirode Ribnica i ulaz na svih pet dana festivala.

Za sva dodatna pitanja kao i informacije o prevozu koji će biti organizovan iz pojedinih gradova, posetite zvaničnu facebook stranicu OVDE

Uspon
Back to top button