ВестиИнформацијеРегионХроника

МУП неће толерисати насиље и дискриминацију

[hr style=“double“]izvor:vlada.rs foto:nspm[hr style=“double“]

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije Biljana Popović-Ivković poručila je danas da se neće tolerisati nasilje, mržnja niti bilo koji vid diskriminacije prema LGBT populaciji, ali ni prema bilo kom građaninu.

Popović-Ivković, koja je na poziv organizacije „Labris“, čitajući životnu priču LGBT osobe, učestvovala u obeležavanju Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije, istakla je da je za pripadnike LGBT zajednice bezbednost jako važna, a obaveza Ministarstva unutrašnjih poslova je da ih zaštiti.

Ministarstvo brine o njihovoj bezbednosti i sigurnosti i reagujemo odmah na svaki poziv, naglasila je Popović-Ivković.

Nažalost, kako je navela, u poslednjih 20 dana u Beogradu zabeležena su tri slučaja napada na pripadnike LGBT populacije.

Dva slučaja smo uspešno rešili, a na trećem intezivno radimo i kako sada stvari stoje mislim da će i on biti rešen, rekla je državni sekretar i dodala da je policija podnela prekršajnu prijavu protiv lica koje je juče u Požeškoj ulici napalo LGBT osobu.

Državni sekretar je napomenula da je Srbija danas daleko otvorenija prema LGBT zajednici nego ranije i da na svakom slučaju Ministarstvo unutrašnjih poslova intenzivno radi i svako lice procesuira u saradnji sa nadležnim tužilaštvom.

Ona je zahvalila „Labrisu“, na pozivu, istakavši da Ministarstvo sa tom organizacijom ima kvalitetnu saradnju.

Nakon što je pročitala životnu priču LGBT osobe, Popović-Ivković je istakla da veliku ulogu u životima LGBT populacije svakako ima porodica, prijatelji i okruženje, ali i društvo u celini.

Moramo se truditi svi zajedno da doprinesemo da se oni u svakom trenutku osećaju bezbedno i sigurno, zaključila je Popović-Ivković.

Uspon
Back to top button