Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Politika

GLIŠIĆ: DOK VUČIĆ BRANI SRBIJU DRUGI SA STRANE POSMATRAJU

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić bio je gost emisije “Dobro jutro Srbijo” gde je govorio o takozvanom političkom zemljotresu koji je pogodio našu državu, o najavljenim vanrednim parlamentarnim izborima, ali i razočaranjem predsednika Aleksandra Vučića ponašanjem socijalista.

“Predsednik je veoma jasno rekao “Bolje da idemo u opoziciju, nego da nam partijski i privatni interesi vode državu“. Njegov stav je i stav svih nas iz Srpske napredne stranke. Kada bi se tom žestinom kojom se bore za fotelje i privilegije naši partneri borili za našeg predsednika kada je teško i ulazili u borbu za sve probleme koji nas tište, izlazili bismo lakše na kraj sa njima i bilo bi ih manje”, rekao je Glišić.

“Direktna energija koja se ulaže u to nije u proporciji sa ovom drugom. Kad god je teško i kad god treba poturiti leđa, uvek to uradi Vučić. Kad su u pitanju veliki problemi u koje treba ući hrabro i odlučno, uvek to uradi Aleksandar Vučić, kako bi branio Srbiju, dok drugi sa strane posmatraju. Kada te napadaju, kada hoće da te linčuju, fizički na tebe da nasrnu, kada ti napadaju decu i demonizuju, ti treba da se poturiš i braniš. A kada se govori o tome ko će biti ministar u fotelji, onda mi treba da delamo. Tome treba da se stane na kraj. Juče sam u naletu emocija rekao da ne prihvatam tenziju. Imam rigidan stav prema tome kada nekome diraju porodicu, na to sam osetljiv, neka mi neko zameri, tu sam isključiv. Mediji koji to čine, ne želim da čujem za to, u ovom slučaju decu Aleksandra Vučića. To su normalna deca, imaju samo jedan problem, a to je onaj jer im u ličnoj karti piše ime oca Aleksandar. Jednom mora da se uvede red, nemojte da dirate njegovu decu. Zbog čega su oni zaslužili da budu meta svakog dana? Da li im je zabranjeno da vole oca i svoju državu? To ne treba da bude politička tema. Niko se nije toliko isprsio da ga brani”, objasnio je Glišić, pa se osvrnuo i na nemile scene sa sednice koja i danas okupira javnost.

“Oni su u Skupštini pokazali pravo lice i skinuli su maske, a time su nesvesno skinuli maske i drugima koji su to trebali da brane, dok poslanik gleda porno film. Pokušavali su Aleksandra Vučića da ugroze, poslala se strašna slika u svet. Govorim ekskluzivno našim koalicionim partnerima što se tiče našeg partnerstva, šta je bilo – bilo je, sad će neko drugi da vodi te sisteme. Predsednik Vučić je i danas sazvao sastanak, zakazana je i sednica stranke u proširenom sastavu. Doterali smo cara do duvara ili smo svi u istom rovu i borimo se za Srbiju, ali ne možemo da budemo u rovu sa onima koji su malo sa nama, malo sa ovima koji nas napadaju. Sastanak će biti i danas, ne znam da li će biti saopštenja nakon njega”, rekao je Glišić

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!