Политика

ГЛИШИЋ: ДОК ВУЧИЋ БРАНИ СРБИЈУ ДРУГИ СА СТРАНЕ ПОСМАТРАЈУ

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић био је гост емисије „Добро јутро Србијо“ где је говорио о такозваном политичком земљотресу који је погодио нашу државу, о најављеним ванредним парламентарним изборима, али и разочарањем председника Александра Вучића понашањем социјалиста.

„Председник је веома јасно рекао „Боље да идемо у опозицију, него да нам партијски и приватни интереси воде државу“. Његов став је и став свих нас из Српске напредне странке. Када би се том жестином којом се боре за фотеље и привилегије наши партнери борили за нашег председника када је тешко и улазили у борбу за све проблеме који нас тиште, излазили бисмо лакше на крај са њима и било би их мање“, рекао је Глишић.

„Директна енергија која се улаже у то није у пропорцији са овом другом. Кад год је тешко и кад год треба потурити леђа, увек то уради Вучић. Кад су у питању велики проблеми у које треба ући храбро и одлучно, увек то уради Александар Вучић, како би бранио Србију, док други са стране посматрају. Када те нападају, када хоће да те линчују, физички на тебе да насрну, када ти нападају децу и демонизују, ти треба да се потуриш и браниш. А када се говори о томе ко ће бити министар у фотељи, онда ми треба да деламо. Томе треба да се стане на крај. Јуче сам у налету емоција рекао да не прихватам тензију. Имам ригидан став према томе када некоме дирају породицу, на то сам осетљив, нека ми неко замери, ту сам искључив. Медији који то чине, не желим да чујем за то, у овом случају децу Александра Вучића. То су нормална деца, имају само један проблем, а то је онај јер им у личној карти пише име оца Александар. Једном мора да се уведе ред, немојте да дирате његову децу. Због чега су они заслужили да буду мета сваког дана? Да ли им је забрањено да воле оца и своју државу? То не треба да буде политичка тема. Нико се није толико испрсио да га брани“, објаснио је Глишић, па се осврнуо и на немиле сцене са седнице која и данас окупира јавност.

„Они су у Скупштини показали право лице и скинули су маске, а тиме су несвесно скинули маске и другима који су то требали да бране, док посланик гледа порно филм. Покушавали су Александра Вучића да угрозе, послала се страшна слика у свет. Говорим ексклузивно нашим коалиционим партнерима што се тиче нашег партнерства, шта је било – било је, сад ће неко други да води те системе. Председник Вучић је и данас сазвао састанак, заказана је и седница странке у проширеном саставу. Дотерали смо цара до дувара или смо сви у истом рову и боримо се за Србију, али не можемо да будемо у рову са онима који су мало са нама, мало са овима који нас нападају. Састанак ће бити и данас, не знам да ли ће бити саопштења након њега“, рекао је Глишић

Uspon
Back to top button