Вести

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио „Нисмо били уједињени у парламенту поводом Косова и Метохије“

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да на посебној седници Скупштине на којој је усвојен извештај Владе Србије о Косову и Метохији није било јединства у парламенту и да нису у питању политичке разлике, већ да опозиција има за циљ само да обори Српску напредну странку и њега као лидера.

Председник Вучић је рекао да је уложио много труда да се припреми за ту седницу и да су људи могли да виде и разумеју колико је тешка наша позиција, а сада посебно због рата у Украјини, док су се представници опозиције трудили да износе оптужбе и да изазову инциденте.

„Нисмо били уједињени у парламенту поводом Косова и Метохије, нису у питању политичке разлике, већ да они имају само циљ да оборе Српску напредну странку и мене као лидера,“ поручио је председник Вучић и навео да се трудио да буде рационалан и да „имамо објективан приступ и у миру разговарамо о неопходности очувања стабилности у региону, да дођемо до решења“, док су други, како је навео, износили оптужбе без доказа.

 

Избори нису добро решење у овом тренутку

Председник Вучић изјавио је да су односи Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије значајно нарушени, али да не мисли да су у овом тренутку избори добро решење за нашу земљу.

Председник Вучић је рекао да је разговарао са председником социјалиста Ивицом Дачићем и да ће се сутра видети са њим.

Председник Вучић је рекао да је поносан на људе из Српске напредне странке који су на седници републичког парламента о Косову и Метохији били јединственији и имали говоре боље него икада, те да је то могао да види и данас у разговору са руководством те странке.

„Жао ми је што то нисам могао да видим код свих осталих, али добро то је политичка конкуренција“, рекао је председник Вучић.

Навео је да је и јуче и данас разговарао са првим потпредседником Владе Србије и лидером Социјалистичке партије Србије Ивицом Дачићем.

„Не мислим да је нарочито важно ко је кога позивао, не мислим да треба да говорим такве глупости и да правимо шпанске, венецуеланске серије. Ништа се неће догодити преко ноћи, оно што се већ догодило, то је нешто што је свакако значајно нарушило наше односе. Ту постоје ствари о којима нећу да говорим, не може ово да буде разлог за све, постоје неке друге ствари“, рекао је председник Вучић.

Навео је да ће и сутра да разговара са Дачићем, али и додао да не мисли да су у овом тренутку избори било какво добро решење за нашу земљу.

 

Очекујем још већу ескалацију ратних сукоба у Украјини

Председник Вучић изјавио је да у наредним месецима очекује још већу ескалацију ратних сукоба у Украјини.

“Очекујем да након пошиљке тенкова, који ће донети промену на ратиште, јер се ипак ради о најбољим тенковима на свету, Челинџер, Леопард… Дакле, очекујем да се након тога одобри одлука о слању Ф-16 авиона на украјинску страну, што ће довести до неконтролисане ексалације сукоба“, рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је додао да очекује још лоших вести, које ће се одразити и на живот људи у Србији.

“Зато је важно да све ове наше уже интересе оставимо по страни, у оквиру наредних неколико месеци и да покушамо да сачувамо нашу земљу, јер резервну немамо“, рекао је председник Вучић.

Извор: Танјуг/ТВ Пинк

Uspon
Back to top button