Вести

ГЛИШИЋ: ТРЕБА ДА БУДЕМО ЈЕДИНСТВЕНИ У БОРБИ ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ

Срби на Косову и Метохији више немају куд и повлаче се из свих институција, владе и скупштине у Приштини, из четири општине, правосуђа и полиције на северу. Ове одлуке остају на снази док Приштина не почне да поштује међународно јавно право и Бриселски споразум, док не повуче једностране одлуке око пререгистрације возила са српским таблицама и док не формира Заједницу српских општина.

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић истакао је, за ТВ Пинк, да Приштина, својим неодговорним потезима, малтретирајући Србе широм Косова жели да изазове проблем и ескалацију, што сада ради и српска опозиција, која се радује тешким временима у којима се наша држава нашла.

„Било би очекивано да се издигну, да стану на страну Србије, да заједно нађемо решење и излаз из ове ситуације. Ви имате толико тога, о чему можете да говорите, постоји само једна тема која је сада најважнија, а то је Косово и Метохија. Они никада нису показали зрелост и озбиљност, само им је стало да нападну државни врх, председника Србије, у нади да ће тако да украду и ушићаре понеки глас. Нашим људима доле је тешко, притерани су уза зид. Немају куд, и дошли смо до ивице провалије, где ћемо отићи ако дође до сукоба“, рекао је Глишић.

Како је Глишић додао, народски речено, дотерали смо „Цара до дувара“.

„Ово је класично добошарење људи који су Косово и Метохију довели у најтежу могућу ситуацију. Је л’ треба сада да подсећамо када су земље масовно признавале Косово као лажну државу? Па за њихово време. Када су се дешавали погроми? Нису постигли ни минимум. Од момента када се председник Вучић укључио у решавање овог проблема, долази до помака, и бољитка. Имамо ситуацију да је ова тема поново враћена за сто, која је била ад акта до тада. За њих је то била завршена ствар“, наводи Глишић.

Глишић је рекао да верује у мудрост нашег руководства, те додао да верује у Вучићеву одговорност, и нада се да ће председник наћи начин да из тешке ситуације изађемо чувајући мир и стабилност.

Uspon
Back to top button