Политика

Protest u Šapcu, okupljeni traže slobodu kretanja

ŠABAC – U Šapcu je završen protest koji su ispred Osnovnog suda organizovale pristalice Srpske napredne stranke, zahtevajući poštovanje zakona i slobode kretanja.

FOTO: VA1

Na protestu je raširen transparent „Stop teroru žutog ološa”, a okupljenima su se obratili predsednik izvršnog odbora SNS Darko Glišić, gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić, zamenik gradonačelnika Blaža Knežević i poslanik SNS Boban Birmančević.

Oni su zahtevali da se procesuira lider Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović i svi koji su u subotu organizovali blokade u Šapcu, kao i oni koji su učestvovali u ugrožavanju bezbednosti i života građana.

Glišić je rekao da blokiraju put oni koji nisu izgradiil ni metar asfalta, a da aktuelna vlast otvara fabrike, gradi bolnice…

Podsetio je i da, kada je prethodna vlast posle 20 godina izgubila izbore i nakon pet puta ponavljanja pokušala da ih pokrade, sada bi da građanima zabrani da se kreću.

Pajić, Birmančević i odbornik u Skupštini grada Šapca Aleksandar Preranović poručili su da je Šabac slobodan grad i da svi putevi i ulice u Šapcu moraju biti slobodni.

izvor: Tanjug, VA1.info

Uspon
Back to top button