ВестиСпорт

Град ће подржати развој стрељачког спорта у Ваљеву

„Град Ваљево је спреман да уложи средства у реконструкцију Стрелишта на Сењаку, јер стрељаштво у нашем граду има дугу традицију. Стрелиште на Сењаку у Ваљеву некада је било међу најбољим у Србији, али је тај објекат већ годинама руиниран. С обзиром на то да имамо урађен пројекат реконструкције, можемо планирати средства у буџету за наредну годину“, рекао је градоначелник др Слободан Гвозденовић на састанку са председником Стрељачког савеза Србије Синишом Машовићем, Срећком Пејовићем и Миланом Пармезановићем из Стрељачког савеза Србије, Миодрагом Лазићем из Стрељачког клуба „Центар Плус“ Ваљево и њиховим сарадницима.

На састанку је оцењено да би након реконструкције Стрелишта, Ваљево имало све услове да буде значајан стрељачки центар у Србији. Градоначелник је овом приликом нагласио да руководство града жели да уложи средства у реконструкцију и подржи развој једног од најуспешнијих олимпијских спортова, јер ће Град имати бенефит од тог инвестиционог улагања.

„Навикли смо се на врхунске резултате у стрељаштву и као једна од најстаријих спортских организација у Србији, изузетно смо заинтересовани за стварање што бољих услова за развој овог спорта. Имамо око 6000 регистрованих такмичара, међу њима има и много младих. Драго нам је да је локална самоуправа у Ваљеву заинтересована за улагање у обнављање Стрелишта и да је препознала потребу да подржи овај спорт“, рекао је овом приликом у Ваљеву Синиша Машовић, председник Стрељачког савеза Србије.

Архитекта и урбаниста у ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ Марија Митровић урадила је идејни пројекат реконструкције објекта за потребе планирања инвестиције. Пројектом је предвиђена комплетна реконструкција приземља укључујући и инсталације, али и доградња чиме се добија још једна етажа, а  квадратура објекта била би дупло већа. Пројектом су предвиђени и пратећи комерцијални садржаји. Реконструкцијом, објекат би имао вишенаменску функцију и био би стрелиште за ваздушно, али и ватрено оружје чиме би у потпуности одговорио потребама не само Ваљева већ и региона.

На састанку је наглашено да би у Ваљеву, након реконструкције Стрелишта, могла да се организују такмичења и кампови, што би Стрељачки савез Србије планирао својим календаром.

Uspon
Back to top button