Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Grad rešava probleme meštana zbog kamenoloma u Prijezdiću

Put u dužini od 7,7 kilometara koji je oštećen zbog kamenoloma u Prijezdiću, biće asfaltiran čim se pribave saglasnosti vlasnika parcela koje se nalaze na deonici postojećeg puta koji prolazi kroz sela Prijezdić, Dračić, Ravnje i Zarube, poručio je gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović danas u razgovoru sa predstavnicima mesnih zajednica i meštanima ovih sela.

Gradonačelnik Gvozdenović je rekao da će gradska vlast rešiti višegodišnje probleme meštana ovih sela. Zbog blizine dva kamenoloma, čiji teški kamioni uništavaju put kojim prevoze kamen, neophodan za radove na izgradnji puteva u Srbiji, a naročito autoputa, oštećene su saobraćajnice u ovom kraju.

Gradonačelnik je poručio da je neophodno  da se reše imovinsko-pravni odnosi i da vlasnici parcela što pre potpišu saglasnost da ustupaju svoje parcele za put, a potom da se ovaj put uknjiži na grad Valjevo. Dogovor je da postojeća saobraćajnica bude izgrađena i ojačana, čime će se omogućiti da put dugo traje. Dosadašnje popravke koje su finansirali  vlasnici kamenoloma kratko su trajale, jer putem svakodnevno prolazi na stotine teških kamiona.

Sastanku su pored gradonačelnika Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića i meštana, prisustvovali i saradnici gradonačelnika, zamenik predsednika Skupštine Mihailo Milutinović, članovi  Gradskog veća Nikola Popović i Nikola Radojičić, kao i predstavnici Policijske uprave Valjevo-zamenik načelnika Milan Simić i načelnik Saobraćajne policije Predrag Radosavljević, direktor JP „Kolubara“ Zoran Mitrović i predstavnici Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu i saobraćajne inspekcije.

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!