ВестиИнформације

Град Ваљево на Пословном форуму „Србија-Украјина“ у Новом Саду

[hr style=“double“]izvor:valjevo.rs foto:valjevo.rs[hr style=“double“]

Pomoćnik gradonačelnika grada Valjeva i potpredsednik Saveta za privredna kretanja Miroslav Pimić i šef Odseka za informisanje i protokol Marijana Jevtić, učestovali su kao članovi delegacije grada Valjeva, a u ime gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića, na Poslovnom forumu „Srbija-Ukrajina“ koji je održan juče u Novom Sadu u Privrednoj komori Vojvodine.

O mogućnostima saradnje između srpskih i ukrajinskih privrednika, o privrednim potencijalima dve zemlje, kao i o mogućnostima potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Ukrajinom, govorili su NJ.E. Oleksandar Aleksandrović, ambasador Ukrajine u Srbiji, Valerij Korolj, potpredsednik Privredne komore Ukrajine, Vladimir Ribić, predstavnik Privredne komore Ukrajine u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori, Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske vlade Vojvodine, Miroslav Miletić, potpredsednik Privredne komore Srbije kao i Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine.

Pomoćnik gradonačelnika grada Valjeva Miroslav Pimić razgovarao je ovom prilikom sa privrednicima iz Ukrajine o mogućnostima saradnje sa privrednicima iz Valjeva. U razgovoru sa NJ.E. ambasadorom Ukrajine u Srbiji Oleksandar Aleksandrovićem, pomoćnik Pimić je istakao da je u interesu grada Valjeva da uspostavi  ekonomsku saradnju sa gradovima u Ukrajini, a u skladu sa inicijativom da se potpiše Sporazum o saradnji sa ukrajinskim gradom Kamjanec-Podiljski.  Poslovni forum u Novom Sadu okupio je preko 60 privrednika iz Ukrajine i Srbije koji su imali priliku da se upoznaju sa mogućnostima saradnje u oblasti proizvodnje itrgovine poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, kao i poljoprivredne mehanizacije. Na forumu je učestvovao i predstavnik valjevske firme AD „Kaolin“.Nakon Poslovnog foruma, održani su bilateralni susreti ukrajinskih i srpskih kompanija u organizaciji Evropske mreže preduzetništva „AgroB2B 2017“ na Novosadskom sajmu, na kome je učestvovala i firma iz Valjeva „Malina impex“. Menadžment ove valjevske firme ovom prilikom uspostavio je kontakte sa ukrajinskim privrednicima, koji su zainteresovani za saradnju i kupovinu proizvoda firme „Malina impex“.Poslovni forum u Novom Sadu rezultat je uspešno održanog foruma u Kijevu prošle godine u oktobru, koji je okupio preko 100 srpskih i ukrajinskih preduzeća.

Uspon
Back to top button