Вести

Grad Valjevo objavio preliminarnu rang listu korisnika mera energetske efikasnosti

Grad Valjevo je na zvaničnom portalu objavio preliminarne rang liste korisnika mera energetske efikasnosti.

Na Javni poziv objavljen 28. septembra pristiglo je 460 prijava domaćinstava i stambenih mera, što govori o ozbiljnom interesovanju građana.

Za četiri mere predviđene Javnim pozivom, Komisija za realizaciju mera energetske sanacije je prihvatila 139 individualnih korisnika i 5 stambenih zajednica.

Prema rečima Violete Pavlović, člana Komisije za realizaciju mera energetske efikasnosti, najveće interesovanje vladalo je za zamenu stolarije i kotlova.

„Ponosna sam na to što se prijavilo pet stambenih zgrada i oni će dobiti izolaciju sa fasadom. Pet miliona dinara opredeljeno je za stambene zajednice, međutim od osam prijava koje su pristigle, pet zgrada je ispunilo uslove“, izjavila je Pavlović.

Naglasila je da je neraspoređeni novac predviđen za obnovu fasada preusmeren na zamenu stolarije, meru za koju je bilo zainteresovano najviše građana.

„U toku je terenski rad komisije, odnosno utvrđivanje stanja navedenog u prijavi. Kada se završi terenski rad, izlazi konačna rang lista, na koju građani kod kojih je bila komisija imaju pravo prigovora, nakon čega će Gradsko veće doneti konačnu odluku. Građani će biti pozivani u Gradsku upravu gde će potpisati ugovor, a u zavisnosti od dogovora sa izvođačem i od vremenskih uslova će se izvoditi radovi“, rekla je Pavlović i naglasila da je rok za realizaciju projekta produžen do 1. juna 2022. godine.

Violeta Pavlović
Violeta Pavlović

Preliminarne rang liste možete pogledati na sledećim linkovima:

  1. Mera termičke izolacije kuća
  2. Mera termičke izolacije stambenih zgrada
  3. Mera zamene stolarije
  4. Mera zamene kotolova

Podsećanja radi, konkurs su finansirali Ministarstvo rudarstva i energetike i Grad Valjevo u ukupnom iznosu od 20 miliona dinara.

Uspon
Back to top button