Вести

Obilazak radova na asfaltiranju puta u Miličinici

U Miličinici se asfaltira 1700 metara puta od Ubić - škola. Predstavnici Grada i Mesne zajednice danas su obišli radove.

Predstavnici Grada Valjeva i mesne zajednice Miličinica obišli su radove 1700 metara deonice puta Ubić – škola, koja povezuje regionalni put sa školom.

Portal „Lepa reč Valjeva“ prenosi reči meštanina Živomira Jovanovića:

„Vratio nam se život! Imamo put, imamo sve, a do sada nismo imali ništa!“

 

Radovi na ovom delu puta bili su prvi prioritet Mesne zajednice

Investitor je JP „Putevi Srbije“, izvođač Preduzeće za puteve „Valjevo“, a vrednost radova je 16 miliona dinara.

Ispred Grada Valjeva, radove su obišli Gradonačelnik Lazar Gojković i rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Branko Vuković.

„Ima dosta zaselaka i meštani očekuju da se sve uradi odmah, ali krenuli smo po prioritetima mesnih zajednica“, rekao je Vuković.

Branko Vuković

Prema njegovim rečima, sledeći na redu je put od Europroma do crkve, a u zahtevu mesne zajednice za 2022. godinu su putevi u zaseocima.

„Shodno mogućnostima i budžetu, trudićemo se da što više zahteva koje ova mesna zajednica poslala Gradskoj upravi i realizujemo naredne godine“, rekao je Vuković.

 

Mesna zajednica izrazila zahvalnost gradskom rukovodstvu

Predsednik Saveta mesne zajednice Miličinica Dušan Damnjanović zahvalio je gradskom rukovodstvu što su uvideli važnost puta koji vodi do osnovne škole u zaseoku Ubić.

„Ne mogu da opišem sreću ovih meštana danas. Pored ovog asfaltiranja, u toku je rekonstrukcija puta od Miličinice prema Valjevskoj Kamenici, gde se popravlja regionalni put. U toku je izgradnja tornja za MTS mrežu, jer Miličinica nije pokrivena signalom mobilne telefonije. Rok za završetak ovih radova je februar 2022. godine. Na Skupštini MZ smo izglasali prioritetne putne pravce, a to su oni koji vode do škole i crkve. Ostao nam je još putni pravac od centra sela do crkve i nadamo se da će i taj put biti asfaltiran iduće godine“, rekao je Damnjanović.

Dragan Damnjanović

Prilikom obilaska radova, navedeno je da je put bio skoro neprohodan, naročito za vreme padavina.

Meštani su izrazili očekivanja da će se nakon ove rekonstrukcije, još više ljudi vraćati da žive u najveće selo valjevskog kraja.

 

Miličinica, najveće selo

Kako se navodi, u Miličinici, udaljenoj od Valjeva 40 kilometara, sada živi oko 700 stanovnika. Napominje se da u selu rade dve vinarije, koje imaju kvalitetno vino, a da je nekoliko beogradskih porodica kupilo napuštena seoska domaćinstva u koja dolaze tokom vikenda.

Vredni meštani koji se bave poljoprivredom sa puno optimizma ispraćaju ovu godinu, koja je bila uspešna i očekuju da će i naredna godina biti još bolja.

Miličinica, asfaltirani put iz vazduha

 

Do kraja godine, još radova na putnoj infrastrukturi

U osvrtu na valjevsku jesen obeleženu infrastrukturnim radovima, Vuković je zaključio da se dosta radi, te da su do sada su urađena tri putna pravca.

„To je putni pravac koji je povezao Šabački put sa putem za Golu glavu, Divlje brdo-Carić, a dužina tog puta je 1100 metara. Nakon toga su izvedeni radovi u MZ Oglađenovac, gde je urađen put od 2700 metara. I evo danas su radovi u Miličinici.“

Vuković je, potom, naveo planove da se do kraja godine uradi još 12 kilometara puteva čija će vrdnost biti 120 miliona dinara:

„Nakon ovog sela, radićemo u Gornjoj Bukovici 2000 metara. Ovaj putni pravac povezuje Gornju Bukovicu i Valjevsku Kamenicu, u dužini 3,5 kilometara, ali u nekom naradnom periodu ćemo nastojati da sva sela povežemo sa putnom infrastrukturom, jer je preduslov za normalan život, dobar put. Nakon Gornje, prelazimo na Donju Bukovicu, na deonicu puta koja povezuje regionalni put sa Vitorovića grobljem, u dužini 1400 metara. Nakon toga, u MZ Jablanica, od mesta Ribari do Jovanje, radiće se deonica puta od 2200 metara“.

 

Izvor: Lepa reč Valjeva

Uspon
Back to top button