Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Gradonačelnik Gvozdenović: Asfaltiranjem Ulice Sime Pandurovića rešavamo višedecenijske probleme

Po svojoj konfiguraciji, jedna od najzahtevnijih ulica u Valjevu, Ulica Sime Pandurovića danas dobija asfalt, u dužini od 300 metara. Radove izvodi valjevsko preduzeće „Autotransport“. Na sređivanje ove ulice je do sada potrošeno 16.200.000 dinara i urađena je pored asflatiranja, kompletna kišna i fekalna kanalizacija, kao i podzide.

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je danas sa saradnicima obišao ovu ulicu i uverio se da je do sada urađeno 90 odsto radova, ali da meštani ovog dela grada, u naselju Popare, uskoro mogu koristiti mnogo uslovniju i bezbedniju saobraćajnicu. Ova ulica se nalazi u visinskoj zoni grada i do sada je bila teško prohodna, a veće padavine su zadavale puno muke stanovnicima zbog nedostatka kišne i fekalne kanalizacije i postojanja septičkih jama.

„Ono što je najbitnije jeste da smo se suočili sa ovim problemom, koji se provlači već tridesetak godina. Ovo je širi centar grada i ima puno kuća i stanovnika. Veliki su zahtevi i teški uslovi stavljeni pred izvođača radova. Neki imovinsko-pravni odnosi još uvek nisu rešeni, jer ono što je bilo u našoj moći, uradili smo i sada finiširamo asfaltiranjem ovih 300 metara. Nadamo se da ćemo i dalje, u skladu sa finansijskim mogućnostima, završiti još ulica, ali ono što je najbitnije je da ne odstupamo od plana i da rešavamo jednu po jednu stvar. Rešavamo višedecenijske probleme, koji od osamdesetih godina nisu rešeni“, rekao je gradonačelnik nakon obilaska radova u Ulici Sime Pandurovića i razgovora sa stanovnicima ovog dela grada.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!