Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Gradonačelnik: Srbija nikada neće zaboraviti cara Nikolaja

Grdaonačelnik Beograda Zoran Radojičić povodom obeležavanja stogodišnjice od smrti cara Nikolaja II Romanova priredio je svečani prijem u Starom dvoru.

Pozdravljajući sve učesnike svečanosti gradonačelnik je podsetio na tradicionalno rusko-srpsko prijateljstvo i savezništvo istakavši, da su jubileji trenuci kada se toga podsećamo a mladim naraštajima prenosimo koliko je važno negovati dobre prijateljske odnose. Sveukupna saradnja dveju zemalja je na izuzetno visokom nivou kaže Radojičić i ističe, da očekuje da će ona u budućnosti biti još intezivnija u različitim oblastima.

– U znak zahvalnosti za sve što je uradio za srpski narod, u centru Beograda u Ulici kralja Milana podignut mu je spomenik 2014. godine, a i ulica u samom srcu prestonice nazvana je njegovim imenom. Rusko-srpska saradnja u Beogradu unapređena je i rekonstrukcijom platoa ispred Crkve Svetog Marka i Crkve Svete Trojice. Ovaj plato nakon rekonstrukcije predstavlja još jedno mesto susreta građana – rekao je gradonačelnik.

On je naveo da se danas sa uvažavanjem sećamo stradalnika cara Nikolaja i njegove porodice i iskazujemo mu poštu.

Srbija nikada neće zaboraviti njegov značaj za našu istoriju. Takođe, sto godina od smrti porodice Romanov podseća nas koliko daleko u istoriji seže naše prijateljstvo i savezništvo sa Rusijom – istakao je Radojičić.

https://info24.rs/2018/07/17/gradonacelnik-srbija-nikada-nece-zaboraviti-cara-nikolaja/

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!