ВестиИнформације

Градско веће утврдило предлог одлуке о завршном рачуну буџета и предлог одлуке о првом ребалансу

[hr style=“double“]izvor:valjevo foto:valjevo[hr style=“double“]

Članovi Gradskog veća utvrdili su predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Valjeva za 2017. godinu kojom su planirani prihodi i primanja u iznosu od 2.997.000.000 dinara sredstava budžeta grada Valjeva i 244.445.235,85 dinara iz ostalih izvora budžetskih korisnika. Rebalansom planirana sredstva budžeta grada su smanjena za 7.430.000 dinara odnosno za 0,25% , dok su sredstva iz ostalih izvora budžetskih korisnika uvećana za 12.236.408,22 dinara odnosno za 5,01%. Po ovom osnovu budžet grada Valjeva je uvećan za ukupno 430.000 dinara za realizaciju projekta Matične biblioteke „Ljubomir Nenadović“ koji finansira Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.

Prvim rebalansom planirani su rashodi i izdaci u iznosu od 2.997.000.000 dinara, kao i 244.445.235,85 dinara rashoda i izdataka iz drugih izvora.

Gradsko veće prihvatilo je Odluku o završnom računu budžeta grada Valjeva za 2016. godinu. Utvrdilo je rešenje o imenovanju Radne grupe za Gradac u cilju unapređenja turističkih potencijala u ovom delu grada.

Gradonačelnik grada Valjeva dr Slobodan Gvozdenović naglasio je na sednici Gradskog veća da je zbog potrebe širenja Industrijske zone i dovođenja proizvodnih kompanija i investitora, rukovodstvo grada  stuilo u kontakt sa potencijalnim investitorima i državnim institucijama radi pribavljanja građevinskog zemljišta zbog formiranja Industrijske zone.

 

Utvrđen je i predlog Odluke o izmenama Odluke o lokalnim komunalnim taksama, kao i predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o naknadama za rad Gradskih uprava.

Gradsko veće utvrdilo je predlog Strategije bezbednosti saobraćaja na putevima grada Valjeva za period od 2016. godine do 2020. godine. Utvrđen je redlog Odluke o broju Gradskih uprava, kao i predlog Odluke o Gradskim upravama.

Članovi Gradskog veća utvrdili su predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu grada Valjeva za 2015. godinu.

Utvrđen je i predlog Odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora JKP  „Toplana“, kao i predlog Odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora JKP „Vidrak“ i „Vodovod“.

Članovi Veća utvrdili su i predlog Odluke o dopunama i izmenama Odluke o javnim parkiralištima, kao i predlog rešenja o davanju saglasnosti na odluku o cenama parkiranja JKP „Vidrak“. Gradsko veće utvrdilo je i predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o ceni uklanjanja nepropisno parkiranih vozila, predlog Odluke o izvođenju hitnih radova za zaštitu Valjeva od velikih voda reke Obnice, kao i predlog zaključka o prihvatanju aneksa sporazuma o zajedničkom izvršenju hitnih radova za zaštitu Valjeva od poplava.

Utvrđen je predlog Odluke o pretvaranju potraživanja grada Valjeva prema obvezniku „Lasta“ a.d. Beograd u osnovni kapital grada Valjeva u „Lasta“ a.d. Beograd.

„Ovom odlukom stara autobuska stanica će pripasti Gradu, tako da ćemo mi imati jedan međusobni odnos između „Laste“ i grada Valjeva. U isto vreme rešićemo i imovinski problem koji zaista postoji ukoliko „Lasta“ promeni strukturu vlasništva“, rekao je zamenik gradonačelnika grada Valjeva dr Dragan Jeremić.

Utvrđen je i redlog Odluke o izmenama Odluke o izradi Plana generalne regulacije „Jug“, predlog Odluke o poveravanju poslova uravljanja i održavanja seoskog vodovoda Gornja Grabovica u ovoj godini. Pored ostalog, Gradsko veće utvrdilo je predlog Rešenja o dopuni r

Uspon
Back to top button