ВестиИнформацијеКултура

Guitar Art Day u Valjevu

Guitar Art Day je samo još jedan u nizu projekata koje zajedno organizuju Centar za Kulturu Valjevo i Guitar Art Festival, a u okviru koga će se predstaviti koncert Bojana Ivanovskog JOBY i Kreativni Kurs Gitare.
Takođe, Guitar Art Day će predstaviti veliku instalaciju gitare visoku 10 metara, koja na najatraktivniji način za publiku simbolizuje i promoviše najpopularniji instrument na svetu – gitaru!

Kreativni Kurs Gitare uspešno se organizuje već 6 godina u Valjevu i u 10 gradova Srbije. Kroz ovaj projekat polaznici imaju mogućnost da na kreativni način nauče da sviraju gitaru, ali i da uživaju u koncertima sjajnih gitarista kao što je Bojan Ivanovski JOBY. S obzirom da se kurs gitare organizuje pod pokroviteljstvom jednog od najvećih festivala gitare – Guitar Art Festival, odlazak i praćenje gitarskih koncerata predstavlja neodvojiv segment ovog programa. Sve dodatne informacije o kursu možete dobiti na sajtu www.gaf.rs i telefonima: 064 1379707 i 064 1956921, kao i putem E-mejla: kurs@gaf.rs.

 

U prvom delu programa nastupiće gitaristi Kreativnog Kursa iz Valjeva sa profesorom Draganom Nikolićem, a nakon njih Bojan Ivanovski JOBY održaće koncert “Fingerstyle guitar” u okviru turneje „ERSTE najveći gitarski talenati“!
Bojan Ivanovski je jedan od najsvestranijih gitarista koji je karijeru započeo kao klasičan gitarista, u Muzičkoj školi „Josip Slavenski” u Beogradu gde je u klasi prof. Nenada Kondića završio i srednju školu. Položio je prijemni ispit na „Royal College of Music“ u Londonu i na FMU u Beogradu. Diplomirao je na FMU u klasi prof. Vere Ogrizović a nastavio je specijalizaciju u Italiji na „Francisco Tarrega“ akademiji u klasi prof. Paola Pergorara.
U proteklih 10 godina profesionalno radi kao studijski muzičar gde sviranjem i proučavanjem različitih stilova na električnoj gitari dobija inspiraciju da napravi projekat “A Whole New World” gde na svojim nastupima spaja klasični, džez i rok stil sviranja gitare.
Bojan Ivanovski J O B Y predstaviće se publici koncertom “Fingerstyle guitar”. Ovaj koncert pruža vrhunsku interpretaciju različitih stilova koje može da izvede samo svestran i veoma obrazovan gitarista.

Pozivamo vas na Guitar Art Day u Valjevu, koji će se održati u četvrtak, 13. septembra na platou ispred Centra za kulturu u Valjevu u periodu od 18.00 do 20.00 časaova.

Uspon
Back to top button