ВестиПривреда

ХК „Крушик“ извози акумулаторе у Немачку

После неколико година застоја, Фабрика акумулатора ХК „Крушик“ у Ваљеву се полако опоравља од неуспеле приватизације. То најбоље потврђује њен повратак на домаће, а посебно на инострано тржиште.

Тако је ових дана окончан извоз никл кадмијум акумулатора у Хрватску за потребе тамошње железнице, а већ је уговорен извоз акумулатора у Немачку у вредности од 150 хиљада евра.

-Оно што посебно радује то је да постоје добри изгледи да Ваљево добије савремену фабрику за производњу литијумских батерија. У току су преговори са једном великом италијанском компанијом о изградњи такве фабрике у „Крушику“. С обзиром на то да ми имамо дугогодишњу традицију у овој производњи, а уз то  и добар стручни кадар, очекујемо да овај договор успешно приведемо крају, каже за VA1.info дипломирани менаџер Далибор Савковић и додаје да ће ускоро почети и производња сребро-цинк акумулатора за потребе Војске Србије и других.

Нажалост, додаје Савковић, на тржишту Србије је и даље отежан пласман наших акумулатора иако смо деценијкама били главни снабдевачи железнице, електропривреде и других великих потрошача. Сада сау се у ове послове умешали разни интереси па се акумулатори који су и по квалитету и по цени лошији од крушикових увозе, по само њима знаним разлозима из иностранства.

Uspon
Back to top button