Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiPrivreda

HK “Krušik” izvozi akumulatore u Nemačku

Posle nekoliko godina zastoja, Fabrika akumulatora HK “Krušik” u Valjevu se polako oporavlja od neuspele privatizacije. To najbolje potvrđuje njen povratak na domaće, a posebno na inostrano tržište.

Tako je ovih dana okončan izvoz nikl kadmijum akumulatora u Hrvatsku za potrebe tamošnje železnice, a već je ugovoren izvoz akumulatora u Nemačku u vrednosti od 150 hiljada evra.

-Ono što posebno raduje to je da postoje dobri izgledi da Valjevo dobije savremenu fabriku za proizvodnju litijumskih baterija. U toku su pregovori sa jednom velikom italijanskom kompanijom o izgradnji takve fabrike u “Krušiku”. S obzirom na to da mi imamo dugogodišnju tradiciju u ovoj proizvodnji, a uz to  i dobar stručni kadar, očekujemo da ovaj dogovor uspešno privedemo kraju, kaže za VA1.info diplomirani menadžer Dalibor Savković i dodaje da će uskoro početi i proizvodnja srebro-cink akumulatora za potrebe Vojske Srbije i drugih.

Nažalost, dodaje Savković, na tržištu Srbije je i dalje otežan plasman naših akumulatora iako smo decenijkama bili glavni snabdevači železnice, elektroprivrede i drugih velikih potrošača. Sada sau se u ove poslove umešali razni interesi pa se akumulatori koji su i po kvalitetu i po ceni lošiji od krušikovih uvoze, po samo njima znanim razlozima iz inostranstva.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!