Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiHronika

Humanitarna akcija za pomoć učeniku tehničke škole Luki Rakonjcu

Luka Rakonjac, nekadašnji učenik OŠ „Vladislav Petković Dis“ iz Zablaća, a sada učenik Tehničke škole u Čačku, ponovo bije bitku sa opakom bolešću.

Njegova i borba njegove porodice traje od avgusta 2017. godine kada mu je dijagnostifikovan sarkom kostiju. Usledila je operacija, u decembru 2017, hemioterapije i zračenja sa kojima se Luka hrabro nosio.

U decembru 2018. Luka je morao na još jednu operaciju, ovoga puta na glavi, a onda i na ponovnu hemioterapiju i zračenja. Nažalost, ove godine su mu ponovo otkrivene metastaze na oku i glavi, tako da su izvršene dve operacije 11 i 22 novembra 2019. godine na kostima glave i oka. Širenje sarkoma nije zaustavljeno nažalost širi se na kosti. Luka je trenutno na institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu gde prima hemioterapiju.

Nakon svih nabrojanih intervencija i jake terapije koju prima, Luka je veoma iscrpljen i njegovo opšte zdravstveno stanje je veoma ozbiljno. Pošto terapija koju je dosada primao nije dala željeni efekat, a Lukino stanje je sve teže, doktori predlažu da mu se uključi i imunoterapija, koja se određuje i prima u inostranstvu. Kao najpovoljnija opcija odabrana je Klinika za imunologiju u Moskvi, kod dr Viktora Aleksandroviča Borisova. Nažalost, najveći problem je kako prikupiti sredstva, pošto put, pregled, prve analize i boravak u Moskvi košta oko 5 000 evra, a Luka bi već u januaru trebalo da bude primljen na kliniku jer je situacija veoma hitna.

Učenici i nastavnici OŠ „Vladislav Petković Dis“ iz Zablaća i Tehničke škole iz Čačka organizuju još jednu humanitarnu prodaju predmeta, čestitki, kao i peciva iz đačke kuhinje.

Humanitarna prodaja održaće se 8, 9. i 10. januara 2020. godine, na platou ispred Doma kulture u Čačku, ispred prostorija Kancelarije za mlade grada Čačka.

Svi koji žele da se priključe akciji novac mogu da uplate na dinarski račun kod Komercijalne banke broj 205-9011007298107-75, devizni račun u istoj banci RS35205903102723491251, ili da simboličan poklon povodom novogodišnjih i božićnih praznika pronađu na humanitarnoj prodaji na štandu ispred Doma kulture.

S poštovanjem,
profesori i učenici Tehničke škole i OŠ “Vladislav Petković Dis“

https://infosvetionik.rs/humanitarna-akcija-za-pomoc-uceniku-tehnicke-skole-luki-rakonjcu/

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!