Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijePolitikaPrivredaRegion

I danas bez odluke o nagradama Grada Valjeva

Današnja sednica Skupštine Grada Valjeva, sazvana po hitnom postupku, imala je veoma buran tok. Nije protekla bez teških reči, nekoliko pauza, nesporazuma oko ponuđenog dnevnog reda, etiketiranja…

Najviše dragocenog vremena, punih 90 minuta, odbornici opozicije među kojima Ljubomir Bradić (Pobeda), Milka Vasiljević – Erić (DS), Slavica Cupać – Pantelić (PSS) i drugi, utrošili su u nastojanju da se u dnevni red sednice uvrsti i predlog o dodeli najviših priznanja Grada Valjeva – proglašenju dr Boška Đukanovića iz IKVB Dedinje za počasnog građanina Valjeva i nagrade za 2015. godinu.

Odbornici opozicije su tvrdili da se u dnevnom redu sednice, koja je prekinuta prošle sedmice zbog nedostatka kvoruma, nalazio ovaj predlog i zatražili odgovor na pitanje kako se dogodilo da tog predloga u pozivu za ovu sednicu, koja je održana po hitnom postupku, nema. Oni su tvrdili da je ovo velika bruka za Valjevo, jer je prema njihovom mišljenju Đukanović za ono što je učinio za Valjevo i Srbiju zaslužio da bude počasni građanin, više od svih onih koji su to priznanje ranije dobili. Posebno su tvrdili da će se odlaganje ove odluke negativno odraziti i na najmlađe Valjevce koji su predloženi za priznanja, jer će oni teško razumeti ove političke ujdurme i nedonošenje odluke po diktatu pojedinih partijskih centrala iz Beograda.

dr Boško Đukanović
dr Boško Đukanović

Nije uspeo ni naknadni pokušaj odborničkih grupa, posle petnaestominutne pauze da se ovi predlozi nađu na dnevnom redu. Od 30 odbornika, koliko ih je bilo u sali, predlog je dobio podršku samo 14 odbornika.

Obraćajući se ovim povodom odbornicima u nastojanju da odgovori na pitanje zašto se predlozi odluka o nagradama nisu našli na dnevnom redu, Stanko Terzić, gradonačelnik Valjeva, rekao je da nije očekivao da se ponovi slika od pre četiri godine kada je komisija završila svoj posao, a odbornici nisu prihvatili predloge zbog političkog nejedinstva i političke volje da se odluka donese, što se i na prošloj pa i na današnjoj sednici pokazalo. Terzić je izrazio nadu da će se do naredne sednice nesporazumi, koja će se održati verovatno 18. marta, nastali nesporazumi prevazići. To odbornici opozicije nisu prihvatili kao objašnjenje i opravdanje.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!