ВестиИнформацијеПолитикаПривредаРегион

И данас без одлуке о наградама Града Ваљева

Данашња седница Скупштине Града Ваљева, сазвана по хитном поступку, имала је веома буран ток. Није протекла без тешких речи, неколико пауза, неспоразума око понуђеног дневног реда, етикетирања…

Највише драгоценог времена, пуних 90 минута, одборници опозиције међу којима Љубомир Брадић (Победа), Милка Васиљевић – Ерић (ДС), Славица Цупаћ – Пантелић (ПСС) и други, утрошили су у настојању да се у дневни ред седнице уврсти и предлог о додели највиших признања Града Ваљева – проглашењу др Бошка Ђукановића из ИКВБ Дедиње за почасног грађанина Ваљева и награде за 2015. годину.

Одборници опозиције су тврдили да се у дневном реду седнице, која је прекинута прошле седмице због недостатка кворума, налазио овај предлог и затражили одговор на питање како се догодило да тог предлога у позиву за ову седницу, која је одржана по хитном поступку, нема. Они су тврдили да је ово велика брука за Ваљево, јер је према њиховом мишљењу Ђукановић за оно што је учинио за Ваљево и Србију заслужио да буде почасни грађанин, више од свих оних који су то признање раније добили. Посебно су тврдили да ће се одлагање ове одлуке негативно одразити и на најмлађе Ваљевце који су предложени за признања, јер ће они тешко разумети ове политичке ујдурме и недоношење одлуке по диктату појединих партијских централа из Београда.

dr Boško Đukanović
dr Boško Đukanović

Није успео ни накнадни покушај одборничких група, после петнаестоминутне паузе да се ови предлози нађу на дневном реду. Од 30 одборника, колико их је било у сали, предлог је добио подршку само 14 одборника.

Обраћајући се овим поводом одборницима у настојању да одговори на питање зашто се предлози одлука о наградама нису нашли на дневном реду, Станко Терзић, градоначелник Ваљева, рекао је да није очекивао да се понови слика од пре четири године када је комисија завршила свој посао, а одборници нису прихватили предлоге због политичког нејединства и политичке воље да се одлука донесе, што се и на прошлој па и на данашњој седници показало. Терзић је изразио наду да ће се до наредне седнице неспоразуми, која ће се одржати вероватно 18. марта, настали неспоразуми превазићи. То одборници опозиције нису прихватили као објашњење и оправдање.

Uspon
Back to top button