ВестиИнформацијеПривредаХроника

У Ваљеву нема већих проблема са водотоковима

Штаб за ванредне ситуације града Ваљева јутрос је одржао седницу, на којој је разматрао тренутну ситуацију у Ваљеву и околини. Према извештају надлежних, нема већих проблема са отицањем воде, упркос томе што и данас пада киша средњег интензитета- 1 литар по квадратном метру на сат. Ипак, предузимају се превентивне мере, како се у наредних пар дана не би појавили озбиљнији проблеми.

Наложено је да се прати водостај свих речица и потока, као и реке Колубаре. Надлежна предузећа су стављена у стање приправности. Констатовано је да брана Стубо- Ровни повољно утиче на водостај Колубаре и да је у функцији заштите од поплава града Ваљева.

Комунална инспекција и комунална полиција ће контролисати око речица и потока и даваће налоге да се уклони смеће које је бачено у корита. Грађани треба да очисте на својим парцелама и испред својих кућа, а ЈКП „Видрак“ ће чистити на јавним површинама.

Услед неповољних временских услова, вода са изворишта сеоских водовода “Кукаљ” и “Прскавац” се замутила. Како на наведеним водоводима нема поступка пречишћавања и прераде воде, то се вода не препоручује за пиће, већ да је корисници на сеоском подручју користе искључиво као техничку. Стручне службе ЈКП ”Водовод Ваљево” обилазе терен и врше сталну контролу квалитета воде. По нормализовању стања у квалитету воде, потрошачи ће благовремено бити обавештени.

Одсек за информисање и протокол

Град Ваљев

Uspon
Back to top button