Спорт

Ирански стручњак у посети ваљевским рвачима

Rvački klub Mladost u utorak je posetio trofejni rvački stručnjak Ali Rezai Maneš. On je održao trening valjevskim rvačima, u vidu trenerskog seminara, te će ovo biti dragoceno iskustvo za dalji napredak valjevskog rvanja.

Iranski stručnjak u poseti valjevskim rvačima

Trener iz Irana će boraviti u Srbiji do početka maja i pripremati našu reprezentaciju u slobodnom stilu za nastup na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu. U dogovoru sa Rvačkim savezom Srbije, iranski trener će obilaziti i klubove po Srbiji i učestvovati u edukaciji trenera u našim klubovima, što će dodatno doprineti razvoju rvanja. Po rečima ljudi iz uprave RK “Mladost”, Valjevo je najozbiljniji kandidat za organizaciju Izbornog turnira za Prvenstvo Evrope, na kojem će učestvovatii nekoliko valjevskih rvača.
Srebro za Sanju Lukić, Đermanović sa reprezentacijom u Mađarskoj
Pored zapaženih rezultata u grčko-rimskom I slobodnom stilu, Rvački klub „Mladost“ posebnu pažnju posvećuje radu sa devojčicama i razvoju ženskog rvanja. Na Kupu Srbije u pionirskom uzrastu održanom u Molu, mlada takmičarka Sanja Lukić osvojila je drugo mesto u kategoriji do 62 kilograma. Ona je u polufinalu pobedila predstavnicu domaćina Partizana, da bi je u uzbudljivom finalu zaustavila Petra Velez iz Sente. Na pionirskom kupu nastupio je i Luka Ranisavljević u kategoriji do 53 kilograma, ali ga je u četvrtfinalu zasutavio Ćuković iz beogradskog Radičkog.
Pored uspeha u pionirskom uzrastu, kao potvrda dobrog rada u valjevskoj Mladosti, stigao je i poziv kadetske reprezentacije za Strahinju Đermanovića, koji će nastupiti ovog vikenda na međunarodnom turniru u grčko-rimskom stilu u mađarskom Dorogu. Đermanović je poziv zaslužio trijumfom na Kupu Srbije za kadete, a turnir u Mađarskoj biće dobra provera za naše najbolje kadete u okviru priprema za ovogodišnje Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Sarajevu.

Uspon
Back to top button