Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijeRegion

Iskoristite priliku krenite u pešačka tura Podzemne tajne Beograda u Nedelju 14 marta 2021

Sjajna geografska pozicija i ušće dve velikereke Save i Dunava, na raskrsnici Balkana i Srednje Evrope učinile su Beograd rekorderom i jedinstvenim vlasnikom neslavne titule grada koji je oko 40 puta rušen, ali onda i iznova obnavljan.
Podzemna mesta različitih namena smenjivala su jedna drugo, a i danas u našem gradu nisu malobrojna. Stoga spremite flašicu vode, udobne patike i otkrjite sa nama u 4 jedinstvena podzemna mesta u centru grada: Rimski bunar, Titov bunker, Barutana i lagumi ispričaće nam dugo čuvane tajne.
Šetnja Beogradsklom tvrđavom uz obilaske sjajnih lokaliteta proširiće Vaše poglde na istoriju i otkriti Vam misterije i desavanja koje Beograd krije pod zemljom.
Tura počinje u 12h kod spomenika „Pobednik“, Beogradska tvrđava.
Tokom ture posetićemo: Rimski bunar – jedinstven u okruženju, niti rimski niti bunar, star preko 300 godina poznat i misteriozan u isto vreme što zbog položaja što zbog imena i priča koje se za njega vezuju. Vojni bunker – hladna unutrašnjost i betonski zidovi vratiće nas u surovi posleratni period i sukob Tita i Staljina. Pogledajte ostatke kreveta za spavanje, ventilacije, buradi od vode za piće, kule za protivazdušnu odbranu, gvozdena vrata i sistem zaključavanja.
Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!