Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Isplata penzija na kućne adrese

Prvi deo oktobarske penzije biće danas isplaćen svim penzionerima koji ih primaju „na ruke“.

Penzije će tako danas dobiti svi oni koji ih primaju na kućnu adresu, ili na šalterima pošta, dok će sutra, 10. novembra, penzije dobiti oni kojima se novac uplaćuje na tekući račun.

To će biti prvi put posle četiri godine da se penzionerima primanja vraćaju na staro uz određeno uskladivanje.

Ukupna primanja svih korisnika penzije u novembru biće uvećana za najmanje pet odsto u odnosu na ono što su primili u prethodnom mesecu.

Navedeni novčani iznos biće, u različitom iznosu, isplaćen svim korisnicima čija je penzija u isplati za septembar iznosila do 32.384,67 dinara, odnosno čija penzija za oktobar, nakon prestanka umanjenja, iznosi do 34.003,90 dinara.

Za korisnike penzija čija primanja za septembar i oktobar iznose do 26.643,75 dinara, odnosno nisu ni bile snižavana, uvećanje primanja biće ostvareno isplatom novčanog iznosa kao uvećanja uz penziju.

Većina penzionera dobiće pet odsto povišice, a ostali, zbog ukidanja Zakona o privremenom umanjenju penzija, od osam do 13,3 odsto više nego pre umanjenja.

Ministar za rad, zapošljavanje, boracka i socijalna pitanja Zoran Đordević rekao je prošle nedelje da će svi penzioneri osetiti povećanje.

On je objasnio da će 1.300 000 penzionera imati pet odsto povećanje u odnosu na septembarsku penziju.

„Kako to izgleda – tih milion penzionera kojima nije dirana penzija do 26.643 dinara, njima ce biti povećana pet posto. Onima do 34.003 dinara, kada se vrati posle ukidanja Zakona, pa razlika do pet posto, tako da će biti pet odsto povećanje“, objasnio je Ðorđević.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2018/11/09/isplata-penzija-na-kucne-adrese/

Oznake
Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!