Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Izgradnja Etno tržnice na Divčibarama

Divčibare će ove godine dobiti Etno tržnicu, koja će doprineti da ovo turističko mesto bude lepše i modernije, naročito centar gde se nalazi postojeća pijaca. Radovi bi trebalo da počnu u martu, a predviđen rok za završetak je 30. jun.Predračunska vrednost objekata i parternog uređenja tržnice iznosi 27.687.369,90 dinara. Sredstva za izgradnju navedenih objekata sz obezbedili Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija  9.000.000,00 dinara, Turistička organizacija Valjevo 10.747.000,00 dinara, a preostali nedostajući iznos od 7.940.369,00 dinara planiran je iz budžeta grada Valjeva za 2020. godinu.

Postojeća pijaca na Divčibarama je devastirana, bez adekvatne opreme i instalacije.

Direktorka Turističke organizacije Valjeva (TOV) Ana Marković kaže da je urađen glavni projekat uređenja Etno tržnice u turističkom mestu Divčibare, kako bi ovaj centralni i komercijalni prostor postao deo turističke ponude reprezentativnog karaktera.Projekat podrazumeva izgradnju tržnice na otvorenom, čime bi ona zadržala svoj tradicionalni karakter, sa ponudom etno proizvoda, suvenira i domaćih prehrambenih proizvoda. Objekti Etno tržnice su nadzemno montažni. Projekat podrazumeva inovativni sistem, moderan dizajn kao i parterno uređenje  prostora. U planu je izgradnja objekta površine 35 metara kvadratnih za potrebe vršenja delatnosti Turističke organizacije, 27 objekata za prodaju domaćih proizvoda i suvenira, kao i javni toalet. Urađeni su projekti  za vidikovce Golubac, Crni Vrh, Paljba, Krivina na Divčibarama i projekti uređenja Titovog gaja, gde bi trebalo da bude smeštena sportsko – rekreativna zona”, kaže direktorka TOV-a Ana Marković.

Gradska vlast će uz pomoć države Srbije ove godine  sprovesti dosta infrastrukturnih projekata, čime će turistička ponuda Divčibara biti obogaćena. To će omogućiti da ovo planinsko mesto postane još atraktivnije za posetioce i investitore.

Prikaži više
Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!