Вести

Jačanje saradnje Srbije i SAD u oblasti odbrane

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević istakao je, tokom današnjeg sastanka sa ambasadorom SAD u Srbiji Kristoferom Hilom, da posete visokih delegacija SAD u prethodnom periodu ukazuju na jačanje odnosa između dve zemlje.

Vučević je upoznao sagovornika sa narednim aktivnostima zvaničnika Srbije koje će biti usmerene ka daljem unapređenju bilateralnih odnosa, a koje će biti realizovane u Srbiji i SAD.

Posebno je istaknuta predstojeća poseta načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića Nacionalnoj gardi Ohaja u Kolumbusu i Združenoj komandi Oružanih snaga SAD u Vašingtonu.

Potpredsednik Vlade je iskazao zahvalnost ambasadi SAD na uticaju koji je ispoljen prilikom smirivanja situacije na severu Kosova i Metohije.

Naglašen je zajednički stav po pitanju neophodnosti konstituisanja Zajednice srpskih opština kao preduslova za dalji nastavak pregovaračkog procesa.

Hil je istakao da su SAD pouzdan partner Srbije, sa posebnim naglaskom na saradnji u oblasti odbrane.

On je naglasio da će ambasada SAD sa svoje strane učiniti sve da naše visoke delegacije prilikom posete SAD u potpunosti ispune ciljeve posete i budu prihvaćene na najvišem nivou.

Ambasador je preneo da se SAD nadaju skorom nastavku saradnje u segmentu koji se odnosi na zajedničke vežbovne aktivnosti i dodao da su SAD spremne da pomognu proces opremanja Vojske Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Uspon
Back to top button