Информације

Јанковић и Благојевић: У Мионици у току реализација пројеката вредних 1,5 милијарди динара

Председник општине Мионица Бобан Јанковић и министар јавних улагања у Влади Републике Србије Марко Благојевић разговарали су о пројектима који се у последње две године реализују у Мионици. Они су закључили да је у току реализација изградње канализације и пречистача отпадних вода, Куће Колубарске битке, линијског парка, уређења центра вароши, па до Пуликиног легата и Кључких врела, чија је изградња почела.

Само у овом моменту, ми реализујемо седам великих пројеката у нашој општини, вредних више од 1,5 милијарди динара. Најважнији међу њима су свакако нови водоводни систем Кључка врела, који ће побољшати водоснабдевање и канализација у Мионици и Бањи Врујци. Поред тога, настављамо реконструкцију централног парка, радимо трибине, Пуликин легат и настављамо радове на Кући Колубарске битке. А до краја новембра планирано је и пошумљавање у линијском парку. Ово су само већи пројекти, а припремамо још неколико. У наредном периоду настављамо са улагањима, а свакако да ћемо уз помоћ Владе Републике Србије реализовати многобројне пројекте који ће далеко побољшати квалитет живота – рекао је Јанковић.

Kaнцеларија за јавна улагања у претходном периоду суфинансирала је 27 пројеката у општини Мионица. Само за реконструкцију школа у Мионици, Рајковићу, Брежђу, Буковцу и Дучићу издвојено је преко 370 милиона динара. А санирана су и клизишта и 10 мостова.

Министар јавних улагања Марко Благојевић и председник општине Мионица присуствовали су конститутивној седници Клуба градова и општина са повољним пословним окружењем коју организује Нaционална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД), а Мионица је прошле године постала општина са повољним пословним окружењем однонсо члан BFC Клуба

Uspon
Back to top button