Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Jedinstvo državnog rukovodstva u rešavanju ključnih pitanja

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarali su danas o političko-bezbednosnoj situaciji u zemlji i okruženju.

U zajedničkom saopštenju navodi se da su predsednik i premijer u potpunosti saglasni sa tim da se Srbija nalazi pred ozbiljnim izazovima i iskušenjima, na koje je neophodno pružiti zajednički i sveobuhvatni odgovor državnog rukovodstva.

Jedinstvo svih državnih funkcionera‎ u rešavanju regionalnih problema i izbegavanje krize najširih razmera, prioritetni su zadaci i predsednika Nikolića i premijera Vučića.

Predsednik i premijer usaglasili su mere i poteze po pitanju bosanskohercegovačke tužbe za genocid protiv Srbije, kao i po pitanju odbrane vitalnih srpskih nacionalnih interesa povodom predloga za članstvo takozvane države Kosovo u Unesku i Savetu Evrope. Dogovoreno je dnevno koordinisanje po ovim ključnim pitanjima za državu Srbiju.

Istovremeno, predsednik Nikolić i premijer Vučić razgovarali su i o predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji.

Dvojica sagovornika okarakterisala su svoju dosadašnju saradnju kao važnu, značajnu i uspešnu za Srbiju i dogovorili se da blisko sarađuju i u budućnosti, navodi se u zajedničkom saopštenju predsednika Vlade Aleksandra Vučića i predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!