Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Jelašić: Građani i danas plaćaju za sve što se radilo od 2008. do 2012.

Bivši guverner NBS Radovan Jelašić rekao je u intervjuu za novi broj NIN-a da je postojao preveliki uticaj politike na NBS.

Kao juče se sećam da, u jeku najveće ekonomske krize posle II svetskog rata, nova tek formirana vlada kreće sa povećanjem penzija od 10 odsto, da bi neki ministri tvrdili da je kriza naša šansa, i da je to deo koalicionog dogovora, rekao je Jelašić, koji je na čelu centralne monetarne institucije u Srbiji bio od 2004. do 2010. godine, u vreme vlasti DS-a i Borisa Tadića.

E, zato je javni dug od 27 odsto BDP brzo eksplodirao, a zauzvrat nije bilo razvoja i novih investicija, jer su sve pare išle u potrošnju, a građani i danas plaćaju račun za sve što se radilo od 2008. do 2012, rekao je Jelašić.

On smatra da je Aleksandar Vučić doneo mnogo hrabrih odluka važnih za fiskalnu konsolidaciju i da je vreme pokazalo da je bio na dobrom putu, a da mu to uopšte nije
smanjilo popularnost.

I gle čuda, uspeo je da to uradi sa PUPS-om, istom strankom koja je 2008. uslovila koaliciju sa DS-om povećanjem penzija od 10 odsto, rekao je Jelašić u intervjuu NINU-u.

https://info24.rs/2018/07/19/jelasic-gradani-i-danas-placaju-za-sve-sto-se-radilo-od-2008-do-2012/

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!