Вести

Јовановић на Европском првенству

Marko Jovanović učestvovaće na Prvenstvu Evrope u rvanju, koje će ove godine biti održano u Novom Sadu od 2-8. maja. Valjevski rvač je na izbornom turniru održanom u subotu u Šapcu osvojio prvo mesto u kategoriji do 97 kilograma, i biće predstavnik Srbije u rvanju slobodnim stilom na smotri najboljih evropskih rvača.
Na turniru u Šapcu Jovanović je u tri meča zabeležio isto toliko pobeda, a svoje borbe je završavao u prvoj rundi. U četvrtfinalu je bio bolji od Ručnova iz Šapca sa 12-2, u polufinalu je tuširao Šipčića iz beogradskog Pobednika, da bi u finalu pobedio Borenovića iz beogradsklog Fristajla sa 10-0. Za ovako dobar nastup u Šapcu sigurno da veliki deo zasluga pripada iranskom stručnjaku Alirezai Manešu, koji je bio i gost RK „Mladost“, a sa kojim valjevski rvač od februara trenira u Beogradu, gde će se pripremati i do Prvenstva Evrope.

Jovanović na Evropskom prvenstvu

Rvački klub Mladost Valjevo tako će se ponovo naći na velikoj međunarodnoj sceni pošto je Jovanović na Prvenstvu Evrope već nastupao 2012. godine u Beogradskoj areni, kada je voljom žreba snage odmerio i poražen je od Ukrajinca Andritseva, olimpijskog vicešampiona iste godine. Uz kvalitetan rad sa stručnjakom iz Irana, ove godine se može očekivati veći uspeh. U dosadašnjoj karijeri Jovanović je četiri puta bio prvak države u slobodnom stilu, a sa Mediteranskih prvenstava ima bronzu i srebro u slobodnom stilu, kao i bronzu u grčko-rimskom stilu. U neolimpijskoj disciplini rvanje na pesku bio je drugi na Svetskom prvenstvu 2012. godine.

 

Uspon
Back to top button