Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijeSport

Juče u Hali Sportova u Valjevu po prvi put je Održan prvi Međunarodni rukometni turnir

Na Međunarodnom turniru u rukometu, nazvanom „Trofej grada Valjeva”, koji je održan u nedelju u Hali sportova, pobedila je ekipa „Metalac 2015“ iz Valjeva. Na turniru na kojem je učestvovalo osam ekipa, drugo mesto je zauzeo „Barič“, a treće mesto „Medicinar“.

Turnir je organizovan za mlađe kategorije 2008. godište i mlađe, povodom 140 godina organizovanog sporta u Valjevu, ali i pet godina ŽRK „Metalac 2015“. Prema rečima organizatora iz „Metalca“, ovo je samo jedna u nizu manifestacija koje će se održati u našem gradu.

Za najboljeg igrača turnira je proglašena Milica Stevanović iz ŽRK „Radnik“, Bjeljina, a za najboljeg golmana Sara Svilar iz ŽRK „Kolubara“.

Pehare i medalje pobedničkim ekipama za prva tri mesta uručila je Ana Gajić, predsednica ŽRK „Metalac 2015“ i trener Katarina Đurić, a pehare svim učesnicima uručio je Miodrag Lazić, predsednik Komisije za sport Grada Valjeva. Svaka ekipa je dobila po dve rukometne lopte kao dar Rukometnog saveza Srbije. Izuzetnu organizaciju turnira sproveli su članovi ŽRK „Metalac 2015“, posebno Ljiljana Novokmet, kao i Milan Gajić, Katarina Đurić, Ana Gajić, Dragan Stevanović, Tanja Damnjanović, Dušan Novokmet, dr Branka Antić, kao i starije igračice kluba. Organizatori su se zahvalili sponzorima i donatorima koji su doprineli da turnirom budu veoma zadovoljni svi učesnici, navijači, roditelji i gosti. Predsednica kluba Ana Gajić je izjavila da je ovo prvi turnir, a namera je da postane tradiocionalni i da se iduće godine očekuje znatno veći broj učesnika.

Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!