Вести

Kad se politika umeša u rad škole onda su deca na gubitku ,sve je pocelo od direktora koji 12 godina nije imao licencu!

Šta reci i u skupštini se našla ova tema pa prenosimo tekst sa portala va014.info:

Kreatori tog saopštenja nastavljaju sa napadima na novu direktorku Anu Ilić iznoseći neistine, a sve u pokušaju da zamagle pravo i činjenično stanje zbog svojih ličnih privilegija i u svrhu političke promocije lokalne opozicije.

Na sednici Skupštine Republike Srbije, šef poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov odgovarajući na napade opozicije, rekao je sledeće: „A kad smo već kod tog Valjeva, ponovo neistina, ponovo laž.

Da ne čitam ime i prezime direktora, nije imao licencu za direktora što je bio dužan da položi, jer je 12 godina bio direktor.

Od 2019. godine je bio dužan da položi u roku od dve godine od stupanja na snagu Zakona, nije to uradio i ušao je u konkurs i poslao konkursnu dokumentaciju bez te licence.

Ali sad šta vas briga, vi ovde vršite pritisak, upravo onaj za koji kažete da se borite protiv njega.

Vi vršite pritisak da se radi nezakonito.“ Jovanov je pitao kakve veze ima Branko Ružić sa Srpskom naprednom strankom i konstatovao da je Ružić doneo odluku „ni po babu, ni po stričevima“.

U daljem govoru Milenko Jovanov je još jednom naglasio da opozicija vrši pritisak i insistira da čovek koji nije imao licencu i nije imao uslov da bude direktor ipak bude direktor zato što nije iz SNS-a. „Je l’ vi shvatate šta radite?

Pored toga što govorite neistine i što lažete, vi insistirate na tome da se krše procedure“, zaključio je Jovanov.

Posle svega potupno je jasna politička namera pojedinaca zaposlenih u Medicinskoj školi u Valjevu koji se u javnosti predstavljaju kao članovi Lokalnog fronta ili Demokratske stranke.

Za njih zakoni Republike Srbije ne važe. Njima je nebitno što bivši direktor nije imao položen ispit za licencu i nije ispunjavao uslove konkursa, pa samim tim nije ni mogao biti biran za direktora. Takođe, nebitno im je što je škola zapuštena, neodržavana i neuslovna, što na jednom delu škole gde nema krova prokišnjava u učionice, što je školsko dvorište neupotrebljivo jer je zaraslo u korov, što su nehumani uslovi u podrumskim učionicama, što su podovi puni rupa, a zidovi neokrečeni i na mnogim mestima oguljeni do maltera.

Najtužnije od svega je što kreatore napada na novu direktorku ni najmanje ne interesuju učenici, njihova dobrobit i teški uslovi u kojima budući zdravstveni radnici stiču znanja. Jedino što njih interesuje je obmanjivanje javnosti u cilju održavanja odavno formirane političke organizacije u okviru ove škole, kao i zadovoljenje ličnih materijalnih interesa.

Brojni roditelji koji nam se obraćaju su ogorčeni na takve postupke pojedinih zaposlenih u Medicinskoj školi u Valjevu. Revoltirani roditelji opravdano insistiraju da obrazovanje njihove dece bude u prvom planu, da nastavnici rade u skladu sa zakonom, da nauče njihovu decu ne samo sadržaje iz raznih oblasti, već i da im ličnim primerom pokažu da su učenici najbitniji, a ne lična i politička korist pojedinih nastavnika.

Roditelji takođe pitaju kreatore laži o Medicinskoj školi Valjevo zašto se kriju iza potpisa kolektiv Medicinske škole Valjevo? Zašto nema imena i prezimena članova kolektiva u potpisu pomenutog saopštenja?

Da li je to zato što bi tada bilo jasno ko su oni koji ne brinu o potrebama učenika, već lažima blate, ponižavaju i urušavaju ugled Medicinske škole Valjevo, a sve u cilju političke afirmacije i lične materijalne dobrobiti?

Za očekivati je da ni Skupština grada Valjeva neće zaobići temu politikanstva u vezi sa Medicinskom školom. Verujemo da će se na valjevskoj Skupštini ogoliti namere onih koji ovu školu zloupotrebljavaju duži vremenski period.

Uspon
Back to top button