Вести

Nastavak modernizacije policije i povećanja standarda njenih pripadnika

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić posetio je danas, u okviru obeležavanja 100 dana rada Vlade u Lebanu, pripadnike policijskih stanica u ovom gradu i u Bojniku, koji su ga informisali o stanju bezbednosti na njihovoj teritoriji.

Gašić se tokom razgovora sa starešinama i policijskim službenicima interesovao o bezbednosnim izazovima sa kojima se suočavaju tokom rada, kao i o tome šta im je potrebno kako bi bili još bolji i efikasniji u obavljanju svakodnevnih policijskih zadataka, a građanima omogućili da jednostavnije i brže ostvaruju svoja zakonom garantovana prava.

Tokom proteklih 100 dana rada Vlade pokrenuli smo mnoge projekte, sa ciljem da se unaprede uslovi u kojima rade policajci, da se modernizuje i kompletira oprema, kao i da se poboljša životni standard policajaca i njihovih porodica, ukazao je ministar.

On je predočio da su nakon neumornog rada i zalaganja MUP-a u pomenutom periodu, uz svesrdnu podršku predsednika Republike i Vlade Srbije, rezultati već vidljivi, da raste poverenje građana u policiju, koja život građana čini bezbednim i sigurnim.

Gašić je, izražavajući uverenje da su srpski policajci u potpunosti spremni da odgovore na sve složenije bezbednosne izazove, rizike i pretnje, podsetio na ponovno pokretanje Srednje škole unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici, koja će bitno doprineti sistemskom obrazovanju i osposobljavanju mladih generacija koje odluče da ovo hrabro i časno zanimanje bude njihova budućnost.

Nastavićemo da ulažemo u srpsku policiju, da renoviramo i gradimo, da unapređujemo i razvijamo kapacitete MUP-a, kako bismo unapredili uslove rada i poboljšali životni standard svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u celoj Srbiji, zaključio ministar.

Uspon
Back to top button